Posting your rating...
Mangoustan's Carte Grise rum

Mangoustan's Carte Grise

Martinique | Gold

4.4/10(9 ratings)
Flawed with a glimmer of hope

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2
1
1
3
1
1

Rate Mangoustan's Carte Grise

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

9 Mangoustan's Carte Grise ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted 10 months ago by Phazi77 from Poland with 4 ratings

Taste of this rum is really strange. Strong alkohol at the beginning and more whisky taste than "standard" rum. I think I will not buy it again.

Ffffff

Posted over 1 year ago by manexus from Poland with 6 ratings

Smak podłej jakości bimbru z denaturatem. Najgorszy rum jaki w życiu piłem. Wlej łyżkę do beczki miodu a beczka będzie do wywalenia. ktoś napisał w necie, że będzie zapas do ciasta na całe życie...
Taaak... chyba dla teściowej. Nawet rum galeon jest kilka razy lepszy - przynajmniej nie psuje smaku coli. Dla tego produktu docelowy odbiorca to chyba naiwny student skuszony mocą i pojemnością... Serio denaturat i borygo zapewnią 2x lepsze doznania smakowe....

Ffffff

Posted over 1 year ago by Piotr from Poland with 41 ratings

Tastes more like eau de vie or traditional plum vodka than rum, but can't say it's completely failed as some say. Comes acceptably in shots or with coke.

Ffffff

Posted almost 2 years ago by Szczupak from Poland with 21 ratings

Kupiony w polsce w promocji za 50PLN/butelka. Niestety aromat bardzo drażniący, solo nie do wypicia. Jest w nim coś co niestety ciężko przechodzi przez gardło. Próbowałem ratować to colą ale niestety dalej mocno wyczuwalna gorycz, drażliwy, nieprzyjemny posmak. Jeśli kupiłbym go w normalnej cenie mocny bym żałował. Według mnie nadaje się jedynie do ciasta, wypieków z rumem.
Nie polecam

Ffffff

Posted over 2 years ago by Root-theory from Poland with 56 ratings

Ciekawostką jest pojawianie się w ostatnim czasie zwiększonego wyboru rumu w sieciowych sklepach, co w ostateczności przekłada się na szerszy dostęp dla każdego kowalskiego. Także nie byłem zdziwiony jak w sieci sklepów Auchan pojawia się zwiększona gama alkoholi starzonych. Wśród nich można odnaleźć rum Mangoustan's Carte Grise - pochodzący z wyspy Martinika. Wstępnie dobra cena - za 1L rumu o 42% mocy - niecałe 60pln to brzmi jak okazja. Zresztą butelka na pierwszy rzut oka może świadczyć o wyższej niż standardowa jakości. Także wraz z Andrzejem zdecydowaliśmy nabycie tego stworka i ugoszczenie się wraz z kolegami na co kwartalnym zjeździe.

ZAPACH: Bandaże, delikatnie palony plastik, zioła oraz alkohol gryzący w nos.

SMAK: Lekko słodki, młody destylat, karmel, alkoholowa goryczka.

Opisywany rum jest trudny - w smaku mocny oraz intensywny ale aromaty nie nalezą do najprzyjemniejszych. Czuć że jest to młody, ale leżakowany rum bez ściemy co jest małym plusem. Dla osób szukających lekkości będzie jednak zbyt uciążliwy - nawet z drinkiem gdzie aromaty przebijają się przez cola. Jednak po trzech drinkach już to aż tak nie przeszkadza... Zastanawia mnie jak smakuje wersja CAFE - nie widziałem jej w naszym kraju, ale na swojej stronie producent deklaruje 42% mocy

OCENA: 43/100

Ffffff

Posted over 3 years ago by piratejabez from United States with 325 ratings

Rhum tradicionnel! N: hits your fast. light, lively, fruity (mind-trick mangoes? passion fruit?). Some rubber (bands?). Reminds me just a little of OFTD :) After learning it was a tradicionnel (I'd assumes it was an agricole when I ordered it), comparisons with Denizen were easy. Rather floral. Quite delightful. P: wonderfully balanced blend of brine, sugar, fruit. A bit light; wouldn't mind 50%. F: medium-long. Mind-trick rotten mangoes?

I really, really like this rhum. I hear it's a decent value, as well—too bad it's impossible to find in the states. If I ever see a bottle, I'll probably snatch it up.

8!

Ffffff

Posted almost 4 years ago by guewen from France with 97 ratings

J'ai goûté ce rhum à cause d'un airbnb et c'est foudroyant. Ni canne ni mélasse, on ne sais pas vraiment ce qu'on boit. Ça pique.

Ffffff

Posted almost 4 years ago by Peete from Czech Republic with 44 ratings

nudny, chut po kave, nic co by stalo za to opakovat

Ffffff

Posted over 4 years ago by Martin Jelen from Czech Republic with 77 ratings

Good starting rum for begginers. Little sweet, little harsh. You cant put any deep thoughts into rating a rum of this cost. Its like saying that a cheap car doesnt have same stuff like expensive car. I didnt dislike anything about it. Yet I wasnt exited drinking it.