Background Image
Preload image
Bozkov Republica Reserva rum

Bozkov Republica Reserva

Czechia | Aged | 40% ABV

6.3/10
38 ratings
Tasty, but not quite great
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
5
9
17
5

Rate Bozkov Republica Reserva

Tap to Rate

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image
User review image
User review image

38 Bozkov Republica Reserva Ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Jara 🇨🇿 | 307 ratings
Posted over 2 years ago

To je jiná liga jako exklusive. Tady už můžeme mluvit op kultivované chuti, barvě, vůni.
Za ty peníze skvělý. Musíte zkusit.

shaacul 🇨🇿 | 81 ratings
Posted over 4 years ago

Hodně lidí bylo nadšených s první Božkov Republiky (Exclusive), mě taky chutnala, ale nějak rychle se to přepilo, přece jenom kvalitou je to spíž na mix než upíjení. Reserva je velmi příjemný posun, zase je to honěné cukrem (chuť) a karamelem (barva a vůně), to je ale i řada dalších rumů jihoamerického stylu. Voní velmi dobře, chuť trochu sladší, ale stále příjemná. Docela by mě zajímalo slepé testování třeba s El Doradem 12 nebo Aniversariem. Tahle kvalita by si podle mě zasloužila na láhev špunt a ne ten trapný uzávěr.

HunterRomario 🇨🇿 | 380 ratings
Posted over 4 years ago

Novinka od Božkova, Republica Reserva, je namíchána ze šesti třtinových rumů pocházejících z Nikaraguy, Barbadosu, Dominikánské republiky, Trinidadu, Guyany a Jamajky, z nichž některé zrály v dubových sudech až 12 let. Oproti Republice Exclusive se nám krom přidání rumů z Trinidadu a Guyany zvedl alkohol ze 38 % na 40 %.
Aroma: Karamel, medovina, med, povidla, včelí plástve. Nasládlá, hřejivá a příjemná vůně. (88 b)
Chuť: Karamel, ořechy, čokoládové pralinky, exotická dřevitost, v dochuti pak pomerančová marmeláda a tmavá čokoláda. (86 b)
Body: 87/100
Shrnutí: Novinka od Božkova mě hodně překvapila, takový skok v kvalitě oproti Republice Exclusive jsem nečekal. Tohle už je kvalita, která může směle konkurovat rumům násobně dražším. Jen jsem ochutnal, a rovnou jsem ho šel koupit, tohle vypadá na stálici mého baru. Když nebudu brát doporučovanou cenu, ale akční, za kterou je momentálně v HyperAlbertu, tedy 0,5 litru za 319 korun (0,7 litru pak v akci za 449 korun), tak oproti základní Republice je ten pokrok za 100 korun příplatku opravdu nečekaně velký. Momentálně i jeden z nejlepších poměrů cena/výkon na našem trhu.

rišo 🇸🇰 | 51 ratings
Posted 2 years ago

Jemný rozdiel medzi republica exclisive a republica reserva je cítiť, viac ho vidieť vo farbe. Je výrazne tmavší. Stále sladký

Adrian Adame 🇨🇿 | 700 ratings
Posted over 3 years ago

Ta základní Republica mne hodně zklamala. Ovšem tohle je jiná kapitola, blend vyzrálejších rumů je příjemný, 40% jemných, štipne před koncem, ovoce, nasládlost. V této cenové relaci nemá velmi chutný počin

Hefron 🇨🇿 | 116 ratings
Posted over 3 years ago

Republica Reserva je oproti Republice Exclusiv sladší, ale jinak se od ní až tak moc neliší. Je to rum ostřejšího zakončení v hrdle, ale stejně jako na její sestře Exclusiv mi na ní něco chybí. Nějaký ten "chuťový zážitek", nějaká zvláštnost. Jinak je to ale dobrý rum na posezení s přáteli, kdy se až tak neřeší co se pije a nikoho neurazí.

baggins101 🇨🇿 | 10 ratings
Posted 4 years ago

Republica Reserva is a good, but not overwhelmingly interesting rum. It's a good and cheap choice (better than the standard Republica Exclusive). I'd recommend this rum for anyone looking for a cheap and somewhat tasty drink.

VA_Krtek 🇨🇿 | 38 ratings
Posted 1 month ago

Nenechte se odradit tím, že je to Božkov. Ve slepém testu by rozhodně obstál. Je fajn, že není přeslazenej a ta drsnost mě tam spíš inspiruje než irituje. Za 400CZK dobrej kousek.

Martin 🇸🇰 | 17 ratings
Posted 6 months ago

This rum never dissapoint. It's nice neat or with coke.

Gruvacek 🇨🇿 | 32 ratings
Posted over 1 year ago

Best Czech rum currently, it's something in-between 5 and 6. When on sale, the price is worth it.

L.e.d 🇨🇿 | 25 ratings
Posted 2 years ago

Hodí se na oslavy a akce kdy se pije hodně, tam je za mne ok. Na požitek bych volil jiné kusy.




Brand Details

Name: Republica Reserva
ABV: 40%
Type: Bozkov
Raw Material: Unknown
Process: Unknown
Distillation: Unknown
Women leading Rum: No