Bozkov Republica Exclusive rum

Bozkov Republica Exclusive

Czechia | Aged

4.7/10
135 ratings
Flawed with a glimmer of hope
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
9
18
23
38
29
11
4
2

Rate Bozkov Republica Exclusive

Tap to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

135 Bozkov Republica Exclusive ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Posted over 1 year ago by Simson 🇨🇿 | 79 ratings

One of the most popular and widespread rums in the Czech Republic. It is a blend of up to 8-year-old rums from Nicaragua, the Dominican Republic, Barbados and Jamaica, which are mixed in the Stock Plzeň liqueur (Božkov).

Rum is delivered in a classic chubby bottle with a screw cap. The color is dark amber. This is the result of the addition of caramel dye.

Aroma and taste: sweet with tones of vanilla, caramel, dried fruit and nuts. It is quite sweet rum, which is mainly adapted to the taste of the Czech consumer.

Overall rating: 4 of 10

Posted over 3 years ago by dejvix 🇸🇰 | 35 ratings

Bol som dlho podozrievavý ho ochutnať. Milo prekvapil, za cenu je chuťovo výraznejší ako Captain Morgan alebo Havana Club. Chuťovo sa podobá na klasický tuzemák, ale určite má aj príjemnú sladkosť po vanilke a sušenom ovocí.

Dizajn flaše sa podaril i keď vyzerá to trochu smiešne v kombinácií s českým brandom "Božkov" (ak sa tvárite trošku ako kubánsky rum názov "Republica")

Celkovo na bežné krčmové pitie vrelo odporúčam, ale ak to s rumom myslite vážne, tak si domov kúpte niečo zaujímavejšie.

Posted over 1 year ago by tondak80 🇨🇿 | 37 ratings

před pár lety můj první třtinový rum, krásná lahev, naprosté nadšení, teď už se mi chutě trochu posunuly k sušším rumům, ale pro lidi kolem odkojené Božkovem je to stále top rum. sám už si ho nenaleju, ale nabízený neodmítnu.

Posted 3 years ago by Jab 🇨🇿 | 40 ratings

This is not a good rum. It is incredibly sweet (with a massive amount of added sugar). Still for its price it is a relatively good choice. So if you want a drinkable cheap rum, than this one works.

Posted 4 years ago by Duckstab 🇨🇿 | 76 ratings

Přítelkyně to dostala od kolegů v práci k narozeninám, a tak to skončilo u mě - a nastojte: dalo se to pít!
Což bych opravdu nečekal.
Smrdí to trochu chemicky, ale nijak nepříjemně. Chuť je náležitě česká, takže údajná směs výhradně třtinových lihů nejspíš obsahuje trochu rumové tresti, aby občan dostal, čeho žádá, nicméně výsledek je překvapivě přijatelný. Jednoduché, ale efektivní a dobře to klouže do krku. Z toho, co jsem kdy pil, to nejvíc připomíná Twezo. Sladké je to ovšem hrozně a po více paňácích z toho pálí žáha. Obával bych se, že kocovina po důkladnější opici pořízené tímto destilátem, nebude příjemná.
Nehodí se do čaje ani grogu - teplo z toho ještě více vyrazí výše zmíněný chemický čuch.
Design lahve i etikety působí uspokojivě, včetně absence korkového špuntu, který by z Republiky zbytečně dělal víc, než je.

Úhrnem rozhodně nesrovnatelně lepší než starší domácí konkurence zvaná Key rum (o všech tuzemských rumech, co pamatuji, samozřejmě ani nemluvě) a pochopitelně i než cocacolové hnusy typu Captainů Morganů či levných Havana Clubů.
Otázkou zůstává, jak dlouho to tak vydrží, jelikož mnohé firmy pamětlivy úsloví o lapání ptáčka, uvádějí na trh výrobky v kvalitě, kterou poté, co si to lidi navyknou kupovat, postupně nenápadně zhoršují.

Posted 8 months ago by Earl Hickey 🇨🇿 | 23 ratings

Mně chutná a mám jí rád. Přijde mi nasládlá a zároveň chlapská.

Posted 3 years ago by sedlakjr 🇨🇿 | 10 ratings

This rum is simply awful, especially after you had the chance to taste some other good ones. I don't like the smell, it reminds me of the chemical spirits we used to drink when I was in high school.
It even took me sevaral days to find someone who was willing to take the bottle for free after tasting it.

Posted over 3 years ago by Kabi4 🇨🇿 | 34 ratings

Chvalim snahu, krasnou lahev a ve finale i chutovy dojem.... levnejsi alternativa z domaciho prostredi...

Posted over 3 years ago by Kubit 🇨🇿 | 32 ratings

Bohužel, moc rád bych dal vyšší hodnocení, ale nemohu. Celé to začíná u nosu a cítím tam něco co mě až tak nebere společně se zápachem jakoby slivovice....pokračuji v chuti a ta umocní to co jsem cítil, konec zaštípe a mě to zkrátka nebaví. Za podobé peníze máte např. venezuelský rum Pampero, který je výš dle mého názoru. Přiznám se ale že rum Republica jsem v minulosti ochutnával a krátkou dobu zkoušel pít a myslel jsem že je celkem ok......než jsem objevil kvalitnější rumy a pro mě chutnější.
Samozřejmě tuto lahev nevyhledávám. V ČR své fanoušky jistě bude mít.

Posted over 3 years ago by Astaroth 🇨🇿 | 19 ratings

First real rum made by Božkov.

The smell is artifical and unpleasant, I can't find anything natural there.

The taste is somewhat okay. There's nothing interesting and it feels like there's a bit of their Božkov "not-a-rum" Original in this bottle.

I've been told, that this tastes like Diplomatico Reserva Exclusiva or even better, by a friend. He's not my friend anymore.

Posted over 3 years ago by HunterRomario 🇨🇿 | 329 ratings

Alkohol: 38 %
Původ: ČR/ Nikaragua, Jamajka, Barbados a Dominikánská republika
Aroma: Vůně je větrově sladká, bonbónově ulepená, medová (lesní med). Dále je tu skořice, Bari mandle, kakao. Vůně má trochu průmyslový, lehce umělý nádech, ale není to nic, co by výrazně pokazilo celkový slušný dojem. (84 b)
Chuť: Na jazyku docela olejnatý, taky je dost sladký, ale sladkost postupně přechází do jemné kořenitosti, vanilky. Chuťově celkem jednoduché, žádná velká vrstevnatost a komplikovanost, ale za ty peníze asi těžko chtít víc. (82 b)
Body: 83
Shrnutí: Poprvé jsem ochutnal u kamaráda, v prvním dojmu byla Republica docela efektní a zapůsobila, u celé lahve a bližšího zkoumání se postupně ukazují i slabiny. Celkově ale hodnotím jako dobrý počin od Božkova.




Brand Details

Name: Republica Exclusive
Company: Bozkov
Type: Aged
Distillation: Unknown
Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Reviews
1. Joola69 🇺🇸
2912
2. Kieron wood 🇬🇧
559
3. Michal Micko 🇨🇿
546
4. Adrian Adame 🇨🇿
529
5. Falcon91Wolvrn03 🇺🇸
514