Legendario Ron Anejo rum

Legendario Ron Anejo

Cuba | Aged

6.2/10
79 ratings
Tasty, but not quite great
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2
5
4
7
21
24
10
5
1

Rate Legendario Ron Anejo

Tap to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image

79 Legendario Ron Anejo ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Rorschach 🇧🇬 | 32 ratings
Posted 12 months ago

Note: I'm a sipper. My opinion is based on sipping characteristics.

Pretty much gonna duplicate my Havana Club 7-year review. My second Cuban and my second disappointment (third one followed precisely the same path). Bought it up because of its high rating here and immediately regretted that. This can only be had on rocks, having it neat is a high octane torture.

Joola69 🇺🇸 | 2994 ratings
Posted over 5 years ago

Legendario 9 year is impossible to find in the US, but I managed to find a bottle from Germany and how disappointing this is after having tasted the amazing 15 year Gran Reserva. There are very subtle similarities between the Anejo and Gran Reserva, but the additional 6 years of aging makes a world of difference.

Petr Gabriel 🇨🇿 | 32 ratings
Posted almost 6 years ago

Cheap sharp rum. Not my kind of taste but might be good in cocktails or on rocks.

Michael Evans 🇬🇧 | 82 ratings
Posted over 6 years ago

Very similar to the younger abuelo rums but a little sweeter and a little more harsh. Not great straight but may be a decent mixer rum.

Martin Jelen 🇨🇿 | 77 ratings
Posted over 6 years ago

One of my favourite añejos, makes nice cuba libre. I dont mind sipping it time to time. Good Cuban rum taste representation.

Carl Saxmark 🇸🇪 | 114 ratings
Posted almost 8 years ago

This one was a bit light in taste.. If it had been a white rum.. All would have been okay.. But for an aged rum.. Well.. This doesn´t cut it for me.

HunterRomario 🇨🇿 | 344 ratings
Posted almost 8 years ago

Legendario Añejo je krásným příkladem toho, jak české e-shopy rády zestařují rumy. Drtivá většina jich uvádí stáří 9 let, což opět zavání klamavou reklamou (pokud si jsou majitelé stránek pravého stavu vědomi), nebo diletantstvím (když údaje jednoduše opíšou ze stránek jiného obchodu a skutečnost je nijak nezajímá). Na láhvi samotné pak taky žádnou devítku nenajdete. Každopádně se mi tento stav nelíbí, ale abych nekřivdil jen českým prodejcům, tak jsem našel stejný šlendrián například na stránkách italských nebo německých společností. Přímo na stránkách výrobce se ale můžeme dočíst, že se jedná o blend kubánských rumů starých 1, 4, a 6 let, které se smíchají napřed na sílu 47 % a poté jsou smíchány s malým množstvím dezertního vína Moscatel na výsledných 40%. Výsledná směs pak ještě odpočívá a sceluje se 15 dnů v amerických dubových sudech, před lahvováním pak ještě dochází k filtrování. Stejně jako Legendario Elixir de Cuba, který zraje na rozinkách, to tedy není úplně čístý rum. Srovnával jsem oba zmíněné v přímém testu.
Alkohol: 40 %
Původ: Kuba
Aroma: Vůně plná, poměrně hutná, ale ne tak sladká jako u Elixiru de Cuba. Je rumovější, s tóny kůže a čokolády, ke kterým se ale přidává i zjemňující květinové aroma. (85 b)
Chuť: V chuti bez sladkosti, suchý, až trochu „koňakový“ styl, s dochutí, která suchostí připomíná takový ten sherry styl, který známe z whisky, ale je zde více znát dotek bílého vína, to sherry jsem použil jen pro vaši lehčí představu. Ta dochuť je pro mě až divná a rušivá, chuťový zážitek tím trpí. (79 b)
Body: 82
Shrnutí: Tento rum mě sice oslovil svou vůní, ovšem zklamal mě svou chutí, která je pro mě dost fádní, a dochuť je trochu podivná, takže ve výsledku je pro mě lepší sladký Elixir de Cuba 7y.

David 🇪🇸 | 18 ratings
Posted 5 days ago

Impossible

Extremely sweet and sticky. It's not even good for mixing

VA_Krtek 🇨🇿 | 21 ratings
Posted 3 months ago

Přiznám se, že sladký elixír od Legendaria mě oslovil celkem dost. Chápu, není to rum, ale elixír, nicméně najdu okamžiky, kdy si ho rád vychutnám. O to víc jsem se těšil na tento, snad už vyloženě, rum. Ne, že by byl špatný. Naopak, nebylo na něm nic špatně. Byla to taková ta přesně škatulková chuť. Zkrátka za stejnou cenu pořídím pro mě chutnější rumy, třeba Malteco 10. Nebo i levnější Arehucas 7 měl pro mě zajímavější chuť. Zase na druhou stranu, ho stavím na úroveň zde vychváleného rumu Santa Teresa Selecto, se kterým jsem si moc neporozuměl a který je o polovinu dražší. S tímto Legendariem na nenáročné pití chybu asi neuděláte a navíc se dá sehnat v kdejakém supermarketu.

Dellas7 🇸🇰 | 24 ratings
Posted 11 months ago

dalsi elixir vhodny pre damy. podla mna chuti o malinko lepsie ako Captain Bucanero ale uz som zistil ze ja fanusikom elixirov nebudem