Background Image
Preload image
Ophyum 12-Year rum

Ophyum 12-Year

Dominican Republic | Aged | 40% ABV

7.4/10
39 ratings
Recommendable to most
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
16
16
4
1

Rate Ophyum 12-Year

Tap to Rate

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image
User review image
User review image
User review image

39 Ophyum 12-Year Ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Weiny 🇨🇿 | 60 ratings
Posted 2 years ago

I was a little afraid it would be too sweet, and that was confirmed. Apart from sugar, this rum has nothing to offer, this is a waste of money. The bottle is beautiful, but I probably dedicate it to my wife, because she likes these sweetened rums. It's like the Santos Dumont series, which we got bored with and that's enough.

Trochu jsem se bál, že to bude moc sladké, a to se potvrdilo. Kromě cukru tento rum nemá co nabídnout, tohle jsou vyhozené peníze. Láhev je nádherná, ale asi ji věnuji manželce, protože jí tyto přeslazené rumy chutnají. To už je jak serie Santos Dumont, které jsme se přesytili.
Update: Manželce nechutná taktéž :-(

HunterRomario 🇨🇿 | 380 ratings
Posted over 6 years ago

Alkohol: 40 %
Původ: Dominikánská republika
Aroma: Vůně veskrze suchá, hodně do hřebíčku, jen lehce lesní med, trochu koňakový dojem a na závěr špetka lékořice. (84 b)
Chuť: Po suché vůni mě Ophyum mile překvapil velmi příjemnou nasládlostí v chuti. Mléčná čokoláda, kokoska, skořice, ždibec větrovosti. (88 b)
Body: 86/100
Shrnutí: Překvapila mě kombinace suchého aroma a následné sladkosti na jazyku. Chutí jasný Dominikánec, stáj Oliver & Oliver se nezapřela. První můj ochutnaný Ophyum, z řady 12, 17 a 23 nejmladší a zaujal. Ochutnán v českolipském baru Egypt, kde je nabídka čítající více než 60 druhů rumů.

Pavel 🇨🇿 | 134 ratings
Posted 5 years ago

This is a very good choice, sweet thick well-balanced body with full longlasting aftertaste

2ephyr 🇨🇿 | 41 ratings
Posted over 6 years ago

Od začátku je velmi dobře patrný rukopis Olivera. Velmi dobře vybalancovaná kombinace koření. Nejvíc mi připomíná decentnější (trochu nevýraznější) verzi Presidente 15. V chuti trochu vanilky, karamelu a skořice, samozřejmě typicky nasládlý.

ripperussr 🇨🇿 | 475 ratings
Posted 25 days ago

Oak, caramel, raisins, vanilla and licorice in aroma; sweet caramel in beggining, cinnamon, pepper, milk chocolate, butter and smoked barrel in finish of the body; caramel in tail.

Shaman 🇭🇺 | 24 ratings
Posted 4 months ago

Egész jó ez a rum, csak az illata olyan, mint egy gumibelsőnek. Azt hittem az én orrommal van a gond, de a másik is ezt érezték ki belőle. Szóval ne szagoljad, csak igyad! :-D

Balazs33 🇭🇺 | 26 ratings
Posted 8 months ago

It was a very pleasant surprise. It is more than average Oliver rum.

Jara 🇨🇿 | 307 ratings
Posted 9 months ago

Vůně zprvu lihová ,hodně sladká(karamel), ovocná(rozinky), vanilka, starý dub, koření
Chuť sladká, alkohol se snaží prodrat, čokoláda, dřevitá
Dochuť kratší, sudová, bourbon
Láhev vypadá luxusně, vzhledem k ceně, dobrý dárek pro někoho, kdo rád sladké O&O
7,5/10

J H 🇭🇺 | 19 ratings
Posted 1 year ago

Érdekes élmény. Tartom magam a vén kalóz mondásához, hogy az igazi Rum tisztán üvegből a legfinomabb :) Nos ez erre a rumra nem érvényes. Pár nap levegőztetés után ihatóvá vált ugyan (pohárból), de nyitás után bizony úgy éreztem, mintha az acetonos üvegre húztam volna rá. Ez a Rum nagyon ütősen alkoholos ízű. Viszont nem érdemes koktélba pocsékolni, hiszen elég egy közepes jégkockán végigcsurgatni és egy csodálatos élménnyel leszünk gazdagabbak. A kezdeti kisérletezgetések és csalódások után is jóra értékelem, hiszen jéggel szenzációs illat- és ízvilágot varázsol.

gbrvncz 🇭🇺 | 9 ratings
Posted over 1 year ago

Never heard of Ophyum before, but I got a bottle for this christmas and it was a lovely surprise! Very mellow sipping rum, sparkling smell and rich caramelly taste, which I love in a rum. Price unknown for me, but recommended if you like El Dorado 12yr, Pampero Aniversario and these sorts of rums.

Daviduss 🇨🇿 | 38 ratings
Posted over 1 year ago

ophyuuum is very tasty and deep rum, but i prefer more sweetnes




Brand Details

Name: 12-Year
Years Aged: 12
ABV: 40%
Type: Ophyum
Raw Material: Unknown
Process: Unknown
Distillation: Unknown
Women leading Rum: No