Malteco 15-Year rum

Malteco 15-Year

Guatemala | Aged

7.2/10
140 ratings
Recommendable to most
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
7
24
56
39
12
1

Rate Malteco 15-Year

Tap to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

140 Malteco 15-Year ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Posted over 7 years ago by HunterRomario 🇨🇿 | 329 ratings

Ron de Guatemala Malteco 15 aňos reserva Maya, jak zní celý název tohoto rumu, je trochu záhadný a zjistit o něm víc informací je poměrně oříšek. Na lahvi stojí, že je vyroben v Guatemale pro italskou firmu Savio S.r.l. Podle německých zdrojů za tímto rumem stojí firma Licorera Quetzalteca, která vstoupila do oboru lihovarnictví v roce 1939. Ačkoliv se stala brzy proslulou svými rumy, v současnosti je společnost považována za specialistu na zrající rumy. Podnik leží v nadmořské výšce 2 333 metry; všeobecně panuje přesvědčení, že výroba ve vyšších nadmořských výškách, kde je chladněji, svědčí produkci alkoholu... Tato společnost by měla zastřešovat i značky Zacapa a Botrán.

Obsah 0,7 litru.Měl by být vyráběn přímo ze šťávy cukrové třiny, a ne z melasy. Zraje samozřejmě v dubových sudech.
Alkohol: 41,5 %
Aroma: První dojem je tak kávový, že mi hned připomněl Kahlúu. Vůně je bohatá, trochu lakově štiplavá, výrazná, plná kůže a čokolády.
Chuť: Další z řady velejemných rumů, jen lehce nasládlý, čokoládový. Stejně jako u Barcela Imperial bych vítal výraznější dochuť, ale u těchto jemných rumů jde častěji o pozvolné doznívání a vytrácení se té jemné chuti, než o bombu ve stylu Angostury.
Shrnutí: Další parádní rum, s nákupem jsem spokojen, na to, že šlo o střelbu od boku, žádné recenze jsem nenašel ani na zahraničních rumových stránkách.
Mohu s klidem doporučit.
V nabídce značky je i 10y a 20y verze.
Body: 87

Posted over 4 years ago by 2ephyr 🇨🇿 | 41 ratings

Bez výraznější vůně, klasický rum, který je dost jemný na to, aby se dobře pil a zároveň ostřejší a "ohnivější", když máte chuť na něco jiného než likerovou mňamku :) Osobně mi projevem připomíná něco mezi Matusalem 10 a 15. Je jemnější než 10 ale ohnivější než 15. A je to fajn.

Posted over 4 years ago by Patrik 🇸🇪 | 5 ratings

Smooth and sweet tase just as I like it. Will buy more.

Posted 10 months ago by Morten Graenge 🇩🇰 | 203 ratings

En rigtig god, let drikkelig rom til den søde side.

Posted over 1 year ago by Jagsroy (PREMIUM) 🇨🇦 | 228 ratings

Day 5 of my Advent calendar. This rum is drinkable neat but still too sweet for my liking hence the low rating.

Posted over 3 years ago by Vince Veba 🇩🇪 | 30 ratings

Close to the 10 year Malteco, a little less alcoholic taste even with more alcohol...caramel, cinnamon, coconut, spicy, elegant...I prefer the 10year for like 10€ less, but still a great rum. The level of Diplomatico 12 but less sweet.

Posted over 4 years ago by MiroO 🇸🇰 | 10 ratings

Very good taste and sweetness. Good for rum beginners and for rum lovers ina general

Posted 1 month ago by lubdas 🇧🇬 | 10 ratings

Вкусен ром . Отлежал 15 години и постигнал мекота и баланс. Добро попадение за по-малко от 30€.

Posted 4 months ago by PekAti 🇭🇺 | 71 ratings

Bármikor rum, teljesen rendben van, többet nem tudik róla írni

Posted 4 months ago by Mirjamvdbg 🇳🇱 | 29 ratings

Het was wel weer eens tijd voor een rumavondje. Behoorlijk wat oude flessen. Maar ook deze nieuwe




Brand Details

Name: 15-Year
Company: Malteco
Type: Aged
Distillation: Unknown
Aged: 15
Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Reviews
1. Joola69 🇺🇸
2886
2. Kieron wood 🇬🇧
559
3. Michal Micko 🇨🇿
545
4. Adrian Adame 🇨🇿
529
5. Falcon91Wolvrn03 🇺🇸
514