Posting your rating...
Malteco 15-Year rum

Malteco 15-Year

Guatemala | Aged

7.2/10
131 ratings
Recommendable to most

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
7
22
51
37
12
1

Rate Malteco 15-Year

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

131 Malteco 15-Year ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Small 0ba1f782 a36e 48ea 98c9 7e562942bb41

Posted over 1 year ago by filipec from Czech Republic with 177 ratings

taste - 7/10
sweetness - 8/10
price/value rating - 8.5/10

Ffffff

Posted almost 7 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 323 ratings

Ron de Guatemala Malteco 15 aňos reserva Maya, jak zní celý název tohoto rumu, je trochu záhadný a zjistit o něm víc informací je poměrně oříšek. Na lahvi stojí, že je vyroben v Guatemale pro italskou firmu Savio S.r.l. Podle německých zdrojů za tímto rumem stojí firma Licorera Quetzalteca, která vstoupila do oboru lihovarnictví v roce 1939. Ačkoliv se stala brzy proslulou svými rumy, v současnosti je společnost považována za specialistu na zrající rumy. Podnik leží v nadmořské výšce 2 333 metry; všeobecně panuje přesvědčení, že výroba ve vyšších nadmořských výškách, kde je chladněji, svědčí produkci alkoholu... Tato společnost by měla zastřešovat i značky Zacapa a Botrán.

Obsah 0,7 litru.Měl by být vyráběn přímo ze šťávy cukrové třiny, a ne z melasy. Zraje samozřejmě v dubových sudech.
Alkohol: 41,5 %
Aroma: První dojem je tak kávový, že mi hned připomněl Kahlúu. Vůně je bohatá, trochu lakově štiplavá, výrazná, plná kůže a čokolády.
Chuť: Další z řady velejemných rumů, jen lehce nasládlý, čokoládový. Stejně jako u Barcela Imperial bych vítal výraznější dochuť, ale u těchto jemných rumů jde častěji o pozvolné doznívání a vytrácení se té jemné chuti, než o bombu ve stylu Angostury.
Shrnutí: Další parádní rum, s nákupem jsem spokojen, na to, že šlo o střelbu od boku, žádné recenze jsem nenašel ani na zahraničních rumových stránkách.
Mohu s klidem doporučit.
V nabídce značky je i 10y a 20y verze.
Body: 87

Ffffff

Posted almost 4 years ago by 2ephyr from Czech Republic with 41 ratings

Bez výraznější vůně, klasický rum, který je dost jemný na to, aby se dobře pil a zároveň ostřejší a "ohnivější", když máte chuť na něco jiného než likerovou mňamku :) Osobně mi projevem připomíná něco mezi Matusalem 10 a 15. Je jemnější než 10 ale ohnivější než 15. A je to fajn.

Small img 0819

Posted 3 months ago by Morten Graenge from Denmark with 87 ratings

En rigtig god, let drikkelig rom til den søde side.

Small 499db3ee 69bc 4781 b78a 99298352733a

Posted 11 months ago by Jagsroy (PREMIUM) from Canada with 189 ratings

Day 5 of my Advent calendar. This rum is drinkable neat but still too sweet for my liking hence the low rating.

Ffffff

Posted 3 years ago by Vince Veba from Germany with 30 ratings

Close to the 10 year Malteco, a little less alcoholic taste even with more alcohol...caramel, cinnamon, coconut, spicy, elegant...I prefer the 10year for like 10€ less, but still a great rum. The level of Diplomatico 12 but less sweet.

Ffffff

Posted almost 4 years ago by Patrik from Sweden with 5 ratings

Smooth and sweet tase just as I like it. Will buy more.

Ffffff

Posted 4 years ago by MiroO from Slovakia with 10 ratings

Very good taste and sweetness. Good for rum beginners and for rum lovers ina general

Ffffff

Posted 11 days ago by Sempai7 from Denmark with 24 ratings

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Small unnamed

Posted 14 days ago by Rocky from Slovakia with 40 ratings

10-ročné Malteco bol jeden z mojich prvých rumov vôbec. Za tú cenu ozaj zaujímavý počin, preto časom siaham po odležanejšom súrodencovi. Fľaša identická, tentokrát s dozelena ladenou etiketou. Farba je už o čosi tmavšia, vôňa príjemne nasládlá, s prezretými ovocnými tónmi. Chuť je presne podľa môjho vkusu, dominuje karamel, med, hrozienka, oriešky a dub. Perfektne vyvážená...a tá jemnosť...zmyslová nirvana! Oproti lacnejšej variante tu tentokrát neevidujem žiadne šumy, všetko do seba dokonale zapadá. Celkovo je rum skôr sladší, čo nezvyknem hodnotiť ako pozitívum, tu mi to ale paradoxne imponuje. Určite ide o jeden z najchutnejších sladších rumov, čo som pil, aj kvalitou aj cenou sa jedná o priamu konkurenciu El Dorado 12Y. Najbližší cieľ bádania je bez debaty 20-ročák.
25,80€

Ffffff

Posted 3 months ago by strassi from Austria with 24 ratings

i really liked the 10yo and i think i like this one a little more. well balanced, no sharp edges, a little sweet. smells also fine, no harsh alcoholic notes. not to forget, it‘s a very reasonable priced rum, so you can‘t go wrong with it, maybe it‘s even a bit underrated…