Malteco 15-Year rum

Malteco 15-Year

Guatemala | Aged

7.2/10
141 ratings
Recommendable to most
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
7
25
56
39
12
1

Rate Malteco 15-Year

Tap to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image

141 Malteco 15-Year ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Daniel Lindén 🇸🇪 | 59 ratings
Posted over 4 years ago

Hade höga förväntningar på denna. Men var väldigt smaklös, känner lite vanilj och frukt, men ingen eftersmak, försvinner direkt i munnen. Tråkigt.

HunterRomario 🇨🇿 | 329 ratings
Posted over 7 years ago

Ron de Guatemala Malteco 15 aňos reserva Maya, jak zní celý název tohoto rumu, je trochu záhadný a zjistit o něm víc informací je poměrně oříšek. Na lahvi stojí, že je vyroben v Guatemale pro italskou firmu Savio S.r.l. Podle německých zdrojů za tímto rumem stojí firma Licorera Quetzalteca, která vstoupila do oboru lihovarnictví v roce 1939. Ačkoliv se stala brzy proslulou svými rumy, v současnosti je společnost považována za specialistu na zrající rumy. Podnik leží v nadmořské výšce 2 333 metry; všeobecně panuje přesvědčení, že výroba ve vyšších nadmořských výškách, kde je chladněji, svědčí produkci alkoholu... Tato společnost by měla zastřešovat i značky Zacapa a Botrán.

Obsah 0,7 litru.Měl by být vyráběn přímo ze šťávy cukrové třiny, a ne z melasy. Zraje samozřejmě v dubových sudech.
Alkohol: 41,5 %
Aroma: První dojem je tak kávový, že mi hned připomněl Kahlúu. Vůně je bohatá, trochu lakově štiplavá, výrazná, plná kůže a čokolády.
Chuť: Další z řady velejemných rumů, jen lehce nasládlý, čokoládový. Stejně jako u Barcela Imperial bych vítal výraznější dochuť, ale u těchto jemných rumů jde častěji o pozvolné doznívání a vytrácení se té jemné chuti, než o bombu ve stylu Angostury.
Shrnutí: Další parádní rum, s nákupem jsem spokojen, na to, že šlo o střelbu od boku, žádné recenze jsem nenašel ani na zahraničních rumových stránkách.
Mohu s klidem doporučit.
V nabídce značky je i 10y a 20y verze.
Body: 87

2ephyr 🇨🇿 | 41 ratings
Posted over 4 years ago

Bez výraznější vůně, klasický rum, který je dost jemný na to, aby se dobře pil a zároveň ostřejší a "ohnivější", když máte chuť na něco jiného než likerovou mňamku :) Osobně mi projevem připomíná něco mezi Matusalem 10 a 15. Je jemnější než 10 ale ohnivější než 15. A je to fajn.

Patrik 🇸🇪 | 5 ratings
Posted over 4 years ago

Smooth and sweet tase just as I like it. Will buy more.

Morten Graenge 🇩🇰 | 209 ratings
Posted 12 months ago

En rigtig god, let drikkelig rom til den søde side.

Jagsroy (PREMIUM) 🇨🇦 | 239 ratings
Posted over 1 year ago

Day 5 of my Advent calendar. This rum is drinkable neat but still too sweet for my liking hence the low rating.

Vince Veba 🇩🇪 | 30 ratings
Posted almost 4 years ago

Close to the 10 year Malteco, a little less alcoholic taste even with more alcohol...caramel, cinnamon, coconut, spicy, elegant...I prefer the 10year for like 10€ less, but still a great rum. The level of Diplomatico 12 but less sweet.

MiroO 🇸🇰 | 10 ratings
Posted almost 5 years ago

Very good taste and sweetness. Good for rum beginners and for rum lovers ina general

Reagol (PREMIUM) 🇭🇺 | 14 ratings
Posted 22 days ago

Many wrote vanilla - yes, strong vanilla and great taste, not too strong barrel and sugar BUT...
The alcohol hits you like a bowling bat. Some like this and in this price category this absolutely good and acceptable but still - this is not a smooth and harmonic rum. You need to pay a bit more for that.

lubdas 🇧🇬 | 10 ratings
Posted 3 months ago

Вкусен ром . Отлежал 15 години и постигнал мекота и баланс. Добро попадение за по-малко от 30€.

PekAti 🇭🇺 | 74 ratings
Posted 6 months ago

Bármikor rum, teljesen rendben van, többet nem tudik róla írni