Posting your rating...
Malteco 15-Year rum

Malteco 15-Year

Guatemala | Aged

7.2/10
139 ratings
Recommendable to most

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
7
24
56
38
12
1

Rate Malteco 15-Year

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

139 Malteco 15-Year ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted over 4 years ago by Olaf from Netherlands with 74 ratings

Nice, sweet rum that can measure itself with more expensive ones (this bottle is €24). A bit of a burn, but that's not a problem. Will buy it again when the bottle is empty.

Ffffff

Posted 7 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 328 ratings

Ron de Guatemala Malteco 15 aňos reserva Maya, jak zní celý název tohoto rumu, je trochu záhadný a zjistit o něm víc informací je poměrně oříšek. Na lahvi stojí, že je vyroben v Guatemale pro italskou firmu Savio S.r.l. Podle německých zdrojů za tímto rumem stojí firma Licorera Quetzalteca, která vstoupila do oboru lihovarnictví v roce 1939. Ačkoliv se stala brzy proslulou svými rumy, v současnosti je společnost považována za specialistu na zrající rumy. Podnik leží v nadmořské výšce 2 333 metry; všeobecně panuje přesvědčení, že výroba ve vyšších nadmořských výškách, kde je chladněji, svědčí produkci alkoholu... Tato společnost by měla zastřešovat i značky Zacapa a Botrán.

Obsah 0,7 litru.Měl by být vyráběn přímo ze šťávy cukrové třiny, a ne z melasy. Zraje samozřejmě v dubových sudech.
Alkohol: 41,5 %
Aroma: První dojem je tak kávový, že mi hned připomněl Kahlúu. Vůně je bohatá, trochu lakově štiplavá, výrazná, plná kůže a čokolády.
Chuť: Další z řady velejemných rumů, jen lehce nasládlý, čokoládový. Stejně jako u Barcela Imperial bych vítal výraznější dochuť, ale u těchto jemných rumů jde častěji o pozvolné doznívání a vytrácení se té jemné chuti, než o bombu ve stylu Angostury.
Shrnutí: Další parádní rum, s nákupem jsem spokojen, na to, že šlo o střelbu od boku, žádné recenze jsem nenašel ani na zahraničních rumových stránkách.
Mohu s klidem doporučit.
V nabídce značky je i 10y a 20y verze.
Body: 87

Ffffff

Posted 4 years ago by 2ephyr from Czech Republic with 41 ratings

Bez výraznější vůně, klasický rum, který je dost jemný na to, aby se dobře pil a zároveň ostřejší a "ohnivější", když máte chuť na něco jiného než likerovou mňamku :) Osobně mi projevem připomíná něco mezi Matusalem 10 a 15. Je jemnější než 10 ale ohnivější než 15. A je to fajn.

Ffffff

Posted 4 years ago by Patrik from Sweden with 5 ratings

Smooth and sweet tase just as I like it. Will buy more.

Small img 0819

Posted 6 months ago by Morten Graenge from Denmark with 156 ratings

En rigtig god, let drikkelig rom til den søde side.

Small 499db3ee 69bc 4781 b78a 99298352733a

Posted 1 year ago by Jagsroy (PREMIUM) from Canada with 200 ratings

Day 5 of my Advent calendar. This rum is drinkable neat but still too sweet for my liking hence the low rating.

Ffffff

Posted over 3 years ago by Vince Veba from Germany with 30 ratings

Close to the 10 year Malteco, a little less alcoholic taste even with more alcohol...caramel, cinnamon, coconut, spicy, elegant...I prefer the 10year for like 10€ less, but still a great rum. The level of Diplomatico 12 but less sweet.

Ffffff

Posted over 4 years ago by MiroO from Slovakia with 10 ratings

Very good taste and sweetness. Good for rum beginners and for rum lovers ina general

Ffffff

Posted 8 days ago by PekAti from Hungary with 24 ratings

Bármikor rum, teljesen rendben van, többet nem tudik róla írni

Ffffff

Posted 10 days ago by Mirjamvdbg from Netherlands with 29 ratings

Het was wel weer eens tijd voor een rumavondje. Behoorlijk wat oude flessen. Maar ook deze nieuwe

Ffffff

Posted 17 days ago by Sve from Germany with 44 ratings

Ich finde ihn sehr mild, dazu süss, perfekt für ein Glas am abend.