Background Image
Preload image
ST. NICOLAUS Professore Caribbean Origins Venezuela 5-Year rum

ST. NICOLAUS Professore Caribbean Origins Venezuela 5-Year

Slovakia | Aged | 38% ABV

5.4/10
8 ratings
Easily consumable in a bind
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
3
4

Rate ST. NICOLAUS Professore Caribbean Origins Venezuela 5-Year

Tap to Rate

Review Images

User review image
User review image
User review image

8 ST. NICOLAUS Professore Caribbean Origins Venezuela 5-Year Ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Midar 🇨🇿 | 82 ratings
Posted over 2 years ago

Chválim barvu, chuť je ale hodně specifická - pro mě je to pokus o spiced rum, který ale není priznany

Krejca 🇨🇿 | 43 ratings
Posted 6 months ago

As always, I'll start with the looks. The color is quite light, which made me think that no colorants were added to this rum. However, this turned out to be false.
The aroma is quite floral and citrusy and I can't smell anything unpleasant.
The taste itself is slightly better than what I'd expect at this price tag but at the same time, its not my favorite of the Republica/Heffron/Professore trio. It tastes somewhat like a spiced rum and there are heavy notes of caramel. There is also some clove, which gives it more originality but at the same time a harsher taste. This gets me to the next point, the Origins rum isn't refined enough and has that "pure alcohol bite". Aftertaste is medium lasting and bitter, smoky and woody.
Summary: I've tasted this rum right after I reviewed the Republica Solera Sistema, and although these two are not the same type of rum (blend of Caribbean rums v. Dominican rum), they have identical price tags. Out of the two prefer the Republica, which feels more "grown-up". Still, not a bad option - perfectly fine for easy evenings. Lastly, I have to compliment the cork stopper, which makes the rum look much more expensive.

Dzudzu 🇸🇰 | 129 ratings
Posted 12 months ago

Good drink for all night drinking. Nothing special but still good taste.
6/10

Solverino 🇨🇿 | 7 ratings
Posted over 1 year ago

Koupeno v akci za 199,90 Kč. Řekl bych, že se jedná jednoznačně o posun, jak po stránce chuťové, tak i vůně se mi zdá lepší než Carribean Elixir, kde je na můj vkus moc cítit vanilka. Tento rum mi přijde ještě lepší než Hefron. Chuťové dost dobré, není to sice pecka, co vás vystřelí z tenisek, ale to za dvě kilíčka nemůžete ani očekávat.... pro nenáročné pijany mohu jen doporučit. Taky bude výborný na vaření, pečení vánočního cukroví. Dobrá práce St.Nicolaus! 👍

HunterRomario 🇨🇿 | 380 ratings
Posted over 1 year ago

Dle výrobce jde o "vyladěný Professore blend doplněný venezuelským rumem, který je ve směsi dominantně zastoupen. Venezuelský rum je vyroben z lokální cukrové třtiny. Zraje 5 let v sudech z amerického dubu. " Těch 5 let zrání se ale nejspíš vztahuje jen na tu venezuelskou část, takže je tady v názvu těch 5-year asi špatně.
Alkohol: 38 %
Původ: SR/Venezuela, Nikaragua, Panama, Dominikánská republika, Jamajka

Aroma: Tmavý třtinový cukr, perník, vanilka, rumové pralinky, jemná slabší vůně. (75 b)
Chuť: Lehčí rum, opět do třtinového cukru, chybí mi tu vyzrálost a trčí z toho alkohol. Dochuť celkem solidní, kakao, krémovost, náznak dřeva. (75 b)
Body: 75
Shrnutí: Klasický Professore je levnější a řekl bych po paměti, protože jsem neměl bohužel možnost přímého srovnání, že i lepší. Celkově mi tento nesedl a nezaujal.

Thoomas 🇸🇰 | 41 ratings
Posted over 1 year ago

Nechcem písať len strohú recenziu a rád by som vyjadril svoj názor k tomuto produktu. Áno, pil som lepšie rumy vo vyššej cenovej kategórii, ale...! Bratia Česi si dlho koledovali o slovenskú odpoveď na Republicu a Hefron a myslím si, že ju konečne dostali. Minulý rok prekvapila regále pollitrovka s modrou etiketou, ktorá nebola vôbec zlá. Je pekné vidieť že výrobca sa snaží napredovať a tento rok prišiel s vylepšenou verziou slovenského rumu, ktorý sa tentoraz snaží pôsobiť trochu ,,mužnejšie". Drží na konceptu pôvodnej modrej verzie, no je trochu ostrejší, čo vôbec nie je zle. Dub strieda horká čokoláda, spices a niekde vzadu aj trošku dym. Chuť je viac rumová a finish dlhší. Vizuálne je fľaša s korkovým uzáverom jednoduchá, no navodzuje ten správny karibský vibe. Rum neohúri, ale ako večerný spoločník ujde. Výrobca sa našťastie nenechal strhnúť trendom presladených umelých sirupov typu Don Papa, ktoré ja vôbec nemusím, ale sa vydal opačným smerom - straight rum. Za mňa určite správny krok dopredu a za 12e sa to dá.

Rocky 🇸🇰 | 118 ratings
Posted almost 2 years ago

Prvý Professore Caribbean mám za vyše roka napočúvaný dosť dobre, preto som bol veľmi zvedavý na mladého bráška. Stále ide v podstate o jediný pravý trstinový rum z domácej produkcie (ak nepočítam Jogaila, ktorý mi pre technickú a alkoholovú chuť vôbec nesadol). Cena je znova len symbolická, fľaša až na hnedú vignetu identická, veľkú zmenu nečakám. Vôňa veľmi podobná, cítiť karamel a rôzne korenia typu škorica a klinček, sama osebe dáva tušiť sladkosť. Chuť to potvrdzuje, pri hlbšom skúmaní mám dojem (nemám žiaľ vedľa seba pre priame porovnanie dva poháriky z oboch súrodencov), že je oproti prvému o niečo menej "perníkový" a viac ostrý, pálivejší. Výrobca udáva chuť badiánu, mňa prvé napadlo čierne korenie a horká čokoláda. Záver znova veľmi krátky. Rozdiel oproti klasickému Caribbean ledva postrehnuteľný, ale predsa je čímsi svojský. Tak či onak, žiadne zázraky nečakajte, za ten peniaz však ruman dostane kopec muziky na bežné denné popíjanie.
10,50€

Jara 🇨🇿 | 314 ratings
Posted 2 years ago

To je tak, když se snažíte s nízkým rozpočtem "blendovat" něco jako Diplomatico, Zacapa a A.H.Riise.
Vznikne přesně toto, tváří se to vznešeně, ale líp to prostě nešlo.
Vůně: vanilka, dub, koření.
Chuť: cukr, dub, lehce pepř, pak čokoláda, vanilka, koření.
Chutě jsou však roztrhané, rychle se objevují a zase mizí. Nepřechází plynule jedna v další.
Dochuť: krátká, slabá dubovo-sladká, lehce kořeněná.




Brand Details

Type: Aged
Company: ST. NICOLAUS
Country: Slovakia
Name: Professore Caribbean Origins Venezuela 5-Year
ABV: 38%
Years Aged: 5
Raw Material: Molasses
Process: Unknown
Distillation: Unknown
Women Led: No