A. H. Riise Navy Strength 55% rum

A. H. Riise Navy Strength 55%

Denmark | Gold

7.4/10
77 ratings
Recommendable to most
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
2
3
4
19
27
17
3

Rate A. H. Riise Navy Strength 55%

Tap to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image
User review image
User review image
User review image

77 A. H. Riise Navy Strength 55% ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

FCKBL 🇩🇰 | 22 ratings
Posted over 7 years ago

Fantastisk rom der har en rigtig god smag, selvom den har en høj alkohol procent.

Bobanski 🇩🇰 | 25 ratings
Posted over 4 years ago

Delicius smooth aftertaste. One of the Best dark 55% rum yet have been down my throat. Nice spice aroma that gives you a little kick.
Medium price.
Must have again

Tobias 🇩🇰 | 29 ratings
Posted 5 years ago

A strong rum with a taste of myrtle and a overwhelming taste of sugar.

HHo 🇩🇰 | 46 ratings
Posted 6 months ago

Dejlig fyldig sød Rom med en god og dejlig smag 😁🥃

Safronus 🇨🇿 | 53 ratings
Posted almost 2 years ago

Very interesting rum from A. H. Riise as per usual :-) The rum is very very strong and has also the intense alcoholic smell. I can taste walnuts, caramel and dark sugar. The colour is dark. I am enjoying drinking it :)

HunterRomario 🇨🇿 | 329 ratings
Posted almost 7 years ago

Alkohol: 55 %
Původ: Dánsko/Americké Panenské ostrovy
Aroma: Brutálně zvýrazněná vůně rozinek, medu, kávy, máty, čokolády, medovinové sladkosti. Silná, hutná, kořenitě hřejivá, výrazná (snad až přehnaně). Poprvé mi to přišlo až prvoplánovité, trochu směšné. To se špatně popisuje, to se musí zažít. V poznámkách se mi objevilo i "vulgární". Jenže zároveň (trochu paradoxně) voní dobře. S vodou josé objevil vůni žvýkaček Pedro a má pravdu. (88 b)
Chuť: Chuť je velmi sladká, ale zároveň i hodně kávová, pikantní, mátová, rozinková. Je tu i perník, skořice, připálené rozinky z vánočky, poleva na perníku. Kořenitě hřejivá dochuť. (88 b)
Shrnutí: Ochutnán společně s josém na naší společné nepravidelné degustaci a dál si pochutnávám doma. Shodně jsme ho zařadili oba na 2. místo z pěti ochutnaných. Tohle je hodně zajímavý, až kuriózní kousek z dánské díly A. H. Riise. Ve srovnání se Santos Dumont XO vychází Brazilec jako kultivovaný, harmonický a elegantní rum, A.H.Riise jako vytuněný hardcore drsňák. Je to, jako by nějaký šílený experimentátor a blender v jedné osobě na pomyslném eqalizéru vůní a chutí vyhnal složky sladkost, kávovost, kořenitost a alkohol na maximum. Určitě bych ho nedoporučil těm, co nemají sladké rumy rádi. I když i ta sladkost je pak jakoby maskována ostrostí alkoholu a těmi ostatními výraznými složkami. Ono to možná vypadá jako docela negativní zhodnocení, ale je na tom něco lákavého, prostě mě zaujal, ochutnávám často a překvapivě chutná i mé něžnější polovičce, to jsem s ohledem na sílu alkoholu nečekal. Jen ho tedy nejde vypít moc, jeden panák za večer bohatě stačí. Originalita se mu také upřít nedá. Za sebe ho doporučuju, ale s obezřetností a jen těm, co jsou na sladké, silné a zboostrované.
Body: 88

mr.wazzotic 🇨🇿 | 38 ratings
Posted 7 years ago

Not so good as the 40% version because i prefer smoother rums but still a great rum option worth tasting.

Jonny Olsson 🇸🇪 | 162 ratings
Posted over 7 years ago

I would like to congratulate my danish neighbors having this producer in Denmark. You can not by in Sweden except import from Denmark or Germany. The taste is so good that you can´t believe that it is 55% strong! the wide assortment from A.H Riise I would like to explore more of and will do! i have some other bottles that I haven´t open yet.

Noxondra 🇨🇿 | 60 ratings
Posted 17 days ago

Na 55% je to hodně jemné a sladké.
Chuť je sladká s chutí kávy.

hyenik 🇨🇿 | 119 ratings
Posted 1 month ago

Strong sweet for sensitive man :)
I doubt that sailors drink something like that.
But as a curiosity is not bad.