A. H. Riise XO Reserve Sauternes Cask rum

A. H. Riise XO Reserve Sauternes Cask

Denmark | Aged

6.5/10
47 ratings
Tasty, but not quite great
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
3
6
5
11
14
4
2

Rate A. H. Riise XO Reserve Sauternes Cask

Tap to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image
User review image
User review image
User review image

47 A. H. Riise XO Reserve Sauternes Cask ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Mathias 🇳🇴 | 15 ratings
Posted over 4 years ago

The base is nice, honey and fruit, but it is just so extremely sweet, to the point of tasting like a liqueur! And this is coming from a fan of sweet rums. Still, it's good and if you cam get over the overwhelming sweetness (or maybe even enjoy it?) this might be for you.

Bryan Sprang 🇩🇰 | 21 ratings
Posted over 6 years ago

Very sweet with a melon after taste. Bouquet of flowers.

Martin Nikolaisen 🇩🇰 | 2 ratings
Posted over 6 years ago

Alc:42%
Farve: lys/gyldenbrun
Duft: honning og bær vanilje
Smag: sød i starten, meget frugtig, varm, sød og krydret eftersmag.
Likør-agtig

Jonas R 🇩🇰 | 13 ratings
Posted almost 7 years ago

Bør anvendes som dessertvin! - Rom er det i hvert fald ikke! Sød, men med smag af sauterne som lovet.

Morten Matthes 🇩🇰 | 74 ratings
Posted 7 years ago

This one is to sweet, almost like a winegum in a bottle.

Heist 🇨🇭 | 9 ratings
Posted over 7 years ago

thick melasse, great taste of fruits and vanilla, sautern finish it's so sweet

Norup 🇩🇰 | 60 ratings
Posted over 7 years ago

This could be a dessert-liqueur. Notes of white wine, gooseberry and a lot of sugar. Not the election of a Pirate.

HunterRomario 🇨🇿 | 329 ratings
Posted over 7 years ago

Na pravidelné rumové párty jsme tentokrát měli lahev od firmy z Dánska - A.H.Riise. Jedná se o limitovanou, ručně číslovanou edici, stáčenou jako single cask.
Dozrávání je z názvu jasné, sudy po sauternes.
Alkohol: 42 %
Původ: Americké Panenské ostrovy/Dánsko
Aroma: Po prvním přivonění ke sklence se mi vybavila vzpomínka na Pyrat XO, je zde patrná vůně po pomerančích, k ní se přidává alkoholová linka, cukrová vata a medovina. Zajímavá změna vůně je znát z prázdné sklenky po několikaminutovém odvětrání alkoholu, kdy se objeví aroma kyselého angreštu, přezrálého kiwi, manga a nějakého sladšího tropického ovoce. (87 b)
Chuť: V chuti medovina, sladké, lehce kořenité ledové víno. Vůbec celá chuť je o převládající sladkosti, v jejíž záplavě ale vykoukne i nakyslá kořenitost. (86 b)
Body: 87
Shrnutí: A. H . Riise X.O. reserve Sauternes cask je osobitý rum. I když mi svým prvotním pomerančovým aroma připomněl Pyrata XO, jde si svou vlastní cestou. Komu sladké nechutná, asi by se měl poohlédnout po jiné značce, kdo ale rád objevuje další rumové styly a chce okusit ovocného slaďouše, je na správné adrese. Já i mí dva rumoví parťáci jsme se shodli na tom, že nám hodně chutná.