Background Image
Preload image
Alta Gama 1999 Barbados Single Cask Strength 21-Year rum

Alta Gama 1999 Barbados Single Cask Strength 21-Year

Guyana | Aged | 61% ABV | Column Still (5+) Distilled

7.0/10
1 rating
Recommendable to most
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1

Rate Alta Gama 1999 Barbados Single Cask Strength 21-Year

Tap to Rate

1 Alta Gama 1999 Barbados Single Cask Strength 21-Year Ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Romsoffan 🇸🇪 | 10 ratings
Posted 2 years ago

Denna Single Cask cask strength (61%) från Barbados (Foursquare) blev jag intresserad av för ett tag sedan efter att jag testat deras liknande variant från Venezuela (C.A.C.D destillery). Den tidigare var en riktig goding om inte så söt som man brukar förvänta sig av rom från Venezuela. Bägge varianterna är osötade och har en ganska hög spritighet i smaken även om denna 21 åring från Barbados är kraftfullare.
Om jag skall kommentera denna 21 åriga Single Cask så är den en ganska typisk Foursquare produkt om än något mindre fruktig än många av de Foursquare ECS varianter jag provat. Vad jag förstår angående denna Alta Gama är den bara lagrad på White Oak fat och många ECS varianterna har ju lagrats på Ex-burboun och Ex- Cherry eller Ex- Madeira vilket ofta ger en fruktigare smak.
Efter ett tags provande nu så är första smaktonen ändock frukt/russin. Stark fatkaraktär och ektoner. Efter ca 10 sekunder så slår spritigheten och sälta in. Denna är något mer spritig i smaken än deras 15 åriga variant från Venezuela även om de nästan har samma alkoholhalt. (61% mot 60%)

Vilken av de två gillar jag bäst då? Jag är ju lite svag för rom från Venezuela och gillar den något sötare varianten bättre. Kanske främst för att den inte har en lika tydlig spritighet.

Nu har jag bara ett problem! Måste hitta den tredje i serien som är en rom från El Salvador! Först därefter kan man ju göra en komplett provning och därefter slappna av😜 och söka sig vidare i rommens underbar värld.😀




Brand Details

Type: Aged
Company: Alta Gama
Country: Guyana
Name: 1999 Barbados Single Cask Strength 21-Year
ABV: 61%
Years Aged: 21
Yr Distilled: 1999
Raw Material: Unknown
Process: Unknown
Distillation: Column Still (5+)
Women Led: No