Background Image
Preload image
Bozkov Republica Espresso rum

Bozkov Republica Espresso

Czechia | Flavored | 40% ABV

5.2/10
19 ratings
Easily consumable in a bind
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
4
1
4
3
5
1

Rate Bozkov Republica Espresso

Tap to Rate

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image

19 Bozkov Republica Espresso Ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Hefron 🇨🇿 | 116 ratings
Posted over 3 years ago

Opravdová kávová nálož. Sladký elixír, který voní jako kávová tyčinka či kávový bonbon a na pozadí se stydlivě dostává na povrch i vanilka. Po chuti opět kávový bonbon s vanilkou, macerované rozinky a višně.
Zajímavý a netradiční počin od Božkova. Rozhodně doporučuji všem vyzkoušet.

HunterRomario 🇨🇿 | 380 ratings
Posted over 3 years ago

Novinka od Božkova, rumový elixír s přídavkem guatemalské arabiky v kombinaci s nasládlými, až osmiletými karibskými rumy.
Alkohol: 35 %
Původ: ČR/Guatemala, Karibik
Aroma: Tiramisu, kofila, za tím i větrovost badyánu. Ve vůni celkově krémový, uhlazený a nepřeslazený dojem. (85 b)
Chuť: Na jazyku olejnatý, ale není to žádný přehnaný tlamolep. Sladkost mi přijde zhruba poloviční, než mají slaďouši od A. H. Riise. Káva, kofila, v dochuti pak trochu anýzu a badyánu. Působí uhlazeně, krémově, sametově a dokonce i poměrně vyzrále. (85 b)
Body: 85/100
Shrnutí: Další novinka od Božkova mě mile překvapila, kupováno 0,5 litru za nějakých 250 korun. Těžko chtít v této cenové relaci něco lepšího.

Martin 🇸🇰 | 17 ratings
Posted 3 months ago

Thats nothing to say. Its not a drink that you would enjoy. Its just sugar.

Deadfame 🇸🇰 | 29 ratings
Posted 3 months ago

Je to velmi kavove, velmi sladke ale zaroven kysle. Ak by som to mal hodnotit ako drink tak 6 ak ako rum tak za 3 s prizmurenym okom.

SIKK 🇸🇰 | 30 ratings
Posted 1 year ago

Ak ste veľký milovník kávy, tak odporúčam. S rumom to nemá nič spoločné

Gruvacek 🇨🇿 | 32 ratings
Posted over 1 year ago

Why do they need to do this? Fucking up rums with artificial flavour? One drink is ok...two and more are painfull.

Martin 88 🇸🇰 | 14 ratings
Posted over 1 year ago

Pleasant coffee taste. Nothing extra, but it won't offend the taste.

Rocky 🇸🇰 | 118 ratings
Posted almost 2 years ago

Po základnej Republike a Reserve skúšam aj tretí v poradí - kávový elixír o voltáži 35%. Keď chlapi pijú rum, ženy obvykle siahnu po tejto maškrte a nesťažujú sa. Vôňa aj chuť je jednoznačne silná káva, celkom pozitívne hodnotím, že likér nie je presladený. Vychutený je naozaj fajn, nie je cítiť žiadnu umelosť. Naopak negatívom je fakt, že kávová aróma valcuje všetko ostatné. Som kávičkár, takže mi to neprekáža, no od rumu to má pomerne ďaleko, po dube ani stopy. Aj záver je len veľmi krátky, nejaké komplexné tóny nečakajte. Každopádne za tú cenu je drink úplne v poriadku, pomer cena výkon výborný, pre nežnejšie pohlavie určite odporúčam. Jeden z tých lepších.
10,90€

VA_Krtek 🇨🇿 | 38 ratings
Posted 2 years ago

Když žena přinesla tento kousek domů, myslel jsem si, že to nebude nic pro mě. Ale mýlil jsem se. Likér není zase až tak sladký a krásně se v něm pojí kávový extrakt s chutí republiky. Vyloženě ostrá kofila. Na večerní upíjení s knihou to není, ale pro zábavu v kolektivu proč ne.

Krejca 🇨🇿 | 43 ratings
Posted 2 years ago

I was really worried that as a coffee enthusiast I would find the supposed coffee flavor unpalatable, and while that is partially true, I was still pleasantly surprised.
The smell is pronounced with strong coffee notes, vanilla, cinnamon, and a slight hint of peppermint. I have to note that the alcohol smell is strong in this one, although slightly muffled by the sweetness.
After taking my first sip, I appreciated the balanced sweetness. This elixir achieves what so many others get wrong. It still feels like my teeth are rotting away after that one time I dared to drink two shots of Santos Dumont XO elixir. The Republica, while being thick and viscous, is not overpowering with sugar.
The bottle says that it uses 100% arabica from Guatemala. While trying to appeal fancy, I'd swear they just used instant coffee. It has that typical taste, as well as unpleasant bitterness, and is overall characterless. The coffee they used has to be revolting by itself.
While the coffee note itself did not impress me, the whole still is quite good. I can also taste cinnamon, vanilla, as well as some oranges and clove. It is quite smooth in taste, no special flavors but a well-rounded experience.
I enjoyed this one and I'll give this a try with tonic next time. I think it might shine even better there. At this price point, it is a no-brainer among elixirs. Even though the coffee flavor is not great, together it creates for a promising spirit. Have they put more effort into sorting out high-quality coffee, this would easily be an 8/10 elixir for me.




Brand Details

Name: Republica Espresso
ABV: 40%
Type: Bozkov
Raw Material: Unknown
Process: Unknown
Distillation: Unknown
Women leading Rum: No