Posting your rating...
Bozkov Republica Reserva rum

Bozkov Republica Reserva

Czech Republic | Aged

6.3/10
33 ratings
Tasty, but not quite great

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
4
8
14
5

Rate Bozkov Republica Reserva

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

33 Bozkov Republica Reserva ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted 1 year ago by František Pavelka from Czech Republic with 46 ratings

Podle mě je tenhle český rum velký posun do rodiny rumů. Oproti klasické Republice Exclusive je to znát. Tento rum je určitě pitelný i přes jeho cukrovost.

Ffffff

Posted over 1 year ago by shaacul from Czech Republic with 79 ratings

Hodně lidí bylo nadšených s první Božkov Republiky (Exclusive), mě taky chutnala, ale nějak rychle se to přepilo, přece jenom kvalitou je to spíž na mix než upíjení. Reserva je velmi příjemný posun, zase je to honěné cukrem (chuť) a karamelem (barva a vůně), to je ale i řada dalších rumů jihoamerického stylu. Voní velmi dobře, chuť trochu sladší, ale stále příjemná. Docela by mě zajímalo slepé testování třeba s El Doradem 12 nebo Aniversariem. Tahle kvalita by si podle mě zasloužila na láhev špunt a ne ten trapný uzávěr.

Ffffff

Posted over 1 year ago by HunterRomario from Czech Republic with 315 ratings

Novinka od Božkova, Republica Reserva, je namíchána ze šesti třtinových rumů pocházejících z Nikaraguy, Barbadosu, Dominikánské republiky, Trinidadu, Guyany a Jamajky, z nichž některé zrály v dubových sudech až 12 let. Oproti Republice Exclusive se nám krom přidání rumů z Trinidadu a Guyany zvedl alkohol ze 38 % na 40 %.
Aroma: Karamel, medovina, med, povidla, včelí plástve. Nasládlá, hřejivá a příjemná vůně. (88 b)
Chuť: Karamel, ořechy, čokoládové pralinky, exotická dřevitost, v dochuti pak pomerančová marmeláda a tmavá čokoláda. (86 b)
Body: 87/100
Shrnutí: Novinka od Božkova mě hodně překvapila, takový skok v kvalitě oproti Republice Exclusive jsem nečekal. Tohle už je kvalita, která může směle konkurovat rumům násobně dražším. Jen jsem ochutnal, a rovnou jsem ho šel koupit, tohle vypadá na stálici mého baru. Když nebudu brát doporučovanou cenu, ale akční, za kterou je momentálně v HyperAlbertu, tedy 0,5 litru za 319 korun (0,7 litru pak v akci za 449 korun), tak oproti základní Republice je ten pokrok za 100 korun příplatku opravdu nečekaně velký. Momentálně i jeden z nejlepších poměrů cena/výkon na našem trhu.

Ffffff

Posted 6 months ago by Adrian Adame from Czech Republic with 361 ratings

Ta základní Republica mne hodně zklamala. Ovšem tohle je jiná kapitola, blend vyzrálejších rumů je příjemný, 40% jemných, štipne před koncem, ovoce, nasládlost. V této cenové relaci nemá velmi chutný počin

Ffffff

Posted 8 months ago by Hefron from Czech Republic with 74 ratings

Republica Reserva je oproti Republice Exclusiv sladší, ale jinak se od ní až tak moc neliší. Je to rum ostřejšího zakončení v hrdle, ale stejně jako na její sestře Exclusiv mi na ní něco chybí. Nějaký ten "chuťový zážitek", nějaká zvláštnost. Jinak je to ale dobrý rum na posezení s přáteli, kdy se až tak neřeší co se pije a nikoho neurazí.

Ffffff

Posted over 1 year ago by Jara from Czech Republic with 50 ratings

Konečně jsme se dočkali, my po oceánu věčně toužící mořští vlci ze srdce Evropy, slušného rumu vyrobeného u nás. Opravdu stojí za to si připlati. Dubové sudy jsou tu znát, i ta barva je nádherná. Má to už trochu úroveň. Doporučuji vyzkoušet!

Ffffff

Posted 24 days ago by Rocky from Slovakia with 15 ratings

Prvú som okúsil Republica Exclusive, ktorá ma však nenadchla. Reserva je výrazne tmavšej farby, čo naznačuje plnšiu chuť. Podľa vône rozoznávam slivky, klinčeky, škoricu, kávu, pralinky...a jazyk ich aj potvrdzuje. Paleta tónov je naozaj veľmi pestrá. Rum mi oproti Exclusive príde málinko suchší, čo v tomto prípade vnímam pozitívne. Nemusím príliš klinčeky a škoricu (v rumoch), no tu mi až tak neprekážajú, buket skôr spomínanej lacnejšej sestry mi prišiel viac násilný a umelý. Ostrosť je akurátna, telo v poriadku, najviac mi chutí vychladený, pri izbovej teplote sú vône trochu preexponované. Horšie je to už so záverom, ten je veľmi krátky, po chvíli mám v ústach doslova chuťové vákuum. Škoda, inak by som išiel s hodnotením o stupeň vyššie. Pokrok oproti Exclusive je značný, aj z pohľadu na cenovku tu človek naozaj dostane dosť muziky za málo peňazí. Bravo, k tomuto sa ešte rád vrátim!
14,09€

Ffffff

Posted 1 month ago by Simones from Slovakia with 35 ratings

Not a great rum but still good for everyday use or occasional before-hangover nights.

Small rumrating

Posted 2 months ago by Milan from Slovakia with 60 ratings

When I compare Exclusive(38%) to Reserva(40%) its small change, but if you like something more sweet you have to choose Exclusive(38%), but if you like something more vintage choose this one Reserva(40%).

Ffffff

Posted 3 months ago by tondak80 from Czech Republic with 37 ratings

oproti základní Republice, která mě přivedla k "pravým" rumům a opravdu mi chutnala je tohle totální zklamání, chemická chuť i vůně, hnusný ocas, pro mě naprosto nepitelné, nešlo to ani s Colou

Ffffff

Posted 6 months ago by Alex Fisher from Czech Republic with 12 ratings

Budu opakovat svou recenzi z klasické Republiky.. Krásná láhev a tím to končí. Chuť i vůně výrazně alkoholová s nádechem sladkosti karamelu. Oproti standard verzi jemnější, s ledem se to dá, lepší s colou, jinam za mně vůbec. Třeba je chyba u mě..