Posting your rating...
Espero Coconut rum

Rate Espero Coconut

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!


10 Espero Coconut ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Posted about 1 month ago by jack herrer from Czech Republic with 14 ratings

quite sweet, but maybe not as one would expect. just love the intense coconut

Posted about 1 month ago by anfrene from Czech Republic with 5 ratings

velmi lahodny kokosovy liker. Vune neskutecna. Chut kokosovych kulicek, do kterych nekomu ujela ruka s rumem. Pro milovniky kokosu vynikajici liker

Posted 4 months ago by Muro9919 from Slovakia with 7 ratings

Vôňa krásna plná karamelovi kokosová
Chuť veľmi sladká ale lahodna, alkohol nieje ani cítiť určite niečo pre polovičku

Posted 4 months ago by Kieron wood from United Kingdom with 379 ratings

This is definitely a sweetened rum but a strong flavours of burnt coconut
The percentage could be raised to make this incredible

Posted 4 months ago by Luke from Czech Republic with 95 ratings

Pozor patří rozhodně k přeslazeným, ale tady to patří. Dezertní kokosový rum připomínající malibu. Prádní vůně, výborná chuť pokud ji očekáváte. Kdyby to mělo hezčí dozvuk se zahřátím dal bych o bod výše, ale začítek je tak výrazný, že finish se vlastně jen vytratí a nic.

Posted 5 months ago by DebiQue from Slovakia with 32 ratings

Uff. Taste is really sweet and nice. Don't drink too much... But nice mood starter for no run drinkers...

Posted 6 months ago by Jagged from Slovakia with 14 ratings

Predpokladam ze kokosovy rum si nekupi niekto kto nemá rad kokos a rum a vsetkym ostatnym urcite bude chutit. Vonia krasne po kokose ci skor vianocnych kokosovych kolacoch a chuti podobne. Je dost sladky ale nie extremne aby to vadilo s krasnym kokosovym dozvukom. Odporucam! Splnil presne co som od neho ocakaval!

Posted 9 months ago by Joola69 from United States with 2555 ratings

Enjoyed a bottle of Ron Espero Coconut while vacationing in the Finnish wilderness. Nice bottle and label design. Golden color. Soapy coconut extract overload to your nose and palate when neat sipped. Sweet coconut burn at the end.

Posted 11 months ago by Adrian Adame (PREMIUM) from Czech Republic with 224 ratings

Jeden z nejlepších kokosových, další Espero co nemůže zklamat

Posted about 1 year ago by Duckstab from Czech Republic with 72 ratings

Znáte vánoční kuličky s rumem, hrozinkami a kokosem? ESPERO COCONUT & RUM je v principu totéž, ale teče to. Nejde de facto o rum, ale o 40% likér (liquer creole) z produkce firmy Michler, vyrobený z údajně sedmiletého dominikánského tmavého rumu a přírodního kokosu (a minimálně ještě fůry cukru - dojista třtinového, protože ten v těch končinách vyjde nejlevněji). Je to jakási hnědá nadstavba nad starším produktem Espero Coco Caribe z bílého rumu. Z hlediska tohoto fóra je tohle samozřejmě daleko lepší (a dražší). Rum je v tom skutečně cítit (a taky ta čokoláda a hrozinky a tak), voní to, hezky to klouže do krku - ale prvoplánová monolitnost Coco Caribe mě kupodivu napoprvé oslovila skoro víc. Zpětný upgrade už se ale ukázal nemožný - jak jednou vložíte panáka Coconut & Rum, příliš pak vynikne sprostá chuť Coco Caribe, takže tato kombinace rozhodně není doporučitelná. Oba se nicméně chovají mravně jako kvalitní dražší destiláty, takže kocovina je po nich nulová nebo zcela minimální, čímž se výrazně liší od běžných likérů typu Malibu.

Bodové ocenění je ještě o něco subjektivnější, než mívám zvykem, a tak o dva až čtyři body nadhodnocené. Objektivně vzato to asi až takový zázrak není (a pokud rovněž neujíždíte na kokos, může to pro vás být úplný humus), ale prostě mi to děsně chutná - a čím déle to piju (už pátou láhev), tím víc.

A mimochodem nejmenuje se to "Ron Espero Creole Coconut", ale "ESPERO COCONUT & RUM" s podtitulem "liquer creole" - což obojí výstižně vyjadřuje, o co skutečně jde. Ale na RumRatings nesmí být v názvu slovo RUM, takže tam holt není.
Výrobce ostatně výrazně rozlišuje svoje čisté rumy (RON ESPERO) od likérů (jen ESPERO) - Espero Cofee & Rum, Espero Coco Caribe, Espero Caribean Orange a Espero Elixír.