Posting your rating...
Comandante Legado rum

Comandante Legado

Czech Republic | Aged

7.1/10(7 ratings)
Recommendable to most

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
2
2
1

Rate Comandante Legado

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

7 Comandante Legado ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted over 2 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 314 ratings

Když už tu někdo zakládá nové rumy, mohl by je aspoň správně nazvat.
Takže správně El Comandante Legado Elixir, což je další kousek z portfolia tuzemské Bartidy, vyrobený v Panamě. Základem tohoto elixíru je blend sedmiletých až dvanáctiletých rumů, které zrají v sudech z amerického bílého dubu. V rumu se pak navíc macerují 48 hodin rozinky spolu s bylinkami.
Alkohol: 38 %
Původ: Panama
Aroma: Badyán (hned se mi připomněla kamarádova domácí ořechovka), karamel, rozinky, skořice a trocha bylinek, jako z Becherovky. Hutná, silná vůně. Lékořice. (86 b)
Chuť: Rozinky, likérově viskózní na jazyku, hutný, kořenitě sladký, stylově připomíná rumy z dílny lékárníka A.H.Riise. (88 b)
Body: 87
Shrnutí: Povedená novinka od Bartidy, pokud máte rádi sladší rumy a styl A.H.Riise, mohl by se vám tento elixír líbit. Hodně mě zaujal, cenově mi ale přijde celkem vysoko nasazený.

Ffffff

Posted over 2 years ago by Luke from Czech Republic with 103 ratings

Rum El Comandante LEGADO je Elixír s 38%. Sladký, ale rozhodně méně než Legendario Elixir. Nejpřesnější popis by byl asi sladší verze El Comandante Reserva Exclusiva. Není špatný ani výborný prostě více než dobrý. :-)

Small logo   white trans

Posted 9 days ago by Safronus from Czech Republic with 49 ratings

I like this raisin elixir :-) Could sip it all night long. The rating could be 7.6. I put 7 because the taste little differ over time ... It is quite sweet, but I like it. It is really good when your are working in the late night and would like to have rum background :)

Sweetness -> 8/10
Strength -> 4.5/10

Ffffff

Posted almost 2 years ago by Adrian Adame from Czech Republic with 336 ratings

jemně nasládlý moučník, trošku dražší, za ty peníze bych uměl najít chutnější kousky a levněji, ale jo...

Ffffff

Posted 2 years ago by Strit from Czech Republic with 5 ratings

Za sebe mohu říct že jsem zatím nic lepšího nepil. Jemný a příjemně sladký rum.

Ffffff

Posted 2 years ago by Lukas Szita from Slovakia with 11 ratings

Tasty, but not quite great rum........................

Small img 5797

Posted over 2 years ago by filovo from Czech Republic with 189 ratings

Další zajímavý český počin.
38% procent obsahu alkoholu, ale přesto typ elixir.
Velmi sladce aromatický a chut také velmi velmi sladká.
Chuť po rozinkách a karamelu.

počin dobrý, ale na mne moc sladký.