Posting your rating...
Bozkov Republica Exclusive rum

Bozkov Republica Exclusive

Czech Republic | Aged

5.1/10 (101 ratings)
Easily consumable in a bind

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
6
12
14
27
26
11
3
2

Rate Bozkov Republica Exclusive

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!


101 Bozkov Republica Exclusive ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

197be5a87be09d48d42604e1f5e40a8d.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted about 1 year ago by panki from Czech Republic with 12 ratings

Tenhle výrobek asi moc zahraničních recenzentů mít nebude, ale už je to aspoň rum. Zatím je to jen takový rumový děcko, ale až dospěje, bude fajn.
Po vizuální stránce je to povedený kousek. Bohužel v chuti a vůni se tam pořád plete ta pachuť klasického tuzemáku. Přijde mi to že někdo prostě smíchal tuzemák s nějakým jiným rumem.
Ale jednu výhodu to má. Narozdíl od jiných např. Bumbu se tohodle nechá vypít klidně flaška za večer.

8b762d17158fbc2d0d1e329ae5a2b242.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by dejvix from Slovakia with 23 ratings

Bol som dlho podozrievavý ho ochutnať. Milo prekvapil, za cenu je chuťovo výraznejší ako Captain Morgan alebo Havana Club. Chuťovo sa podobá na klasický tuzemák, ale určite má aj príjemnú sladkosť po vanilke a sušenom ovocí.

Dizajn flaše sa podaril i keď vyzerá to trochu smiešne v kombinácií s českým brandom "Božkov" (ak sa tvárite trošku ako kubánsky rum názov "Republica")

Celkovo na bežné krčmové pitie vrelo odporúčam, ale ak to s rumom myslite vážne, tak si domov kúpte niečo zaujímavejšie.

A0791b24b795e5717ecc803a458ec56c.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by Jab from Czech Republic with 40 ratings

This is not a good rum. It is incredibly sweet (with a massive amount of added sugar). Still for its price it is a relatively good choice. So if you want a drinkable cheap rum, than this one works.

54588708f8c654a7b13e96facaa6b175.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 2 years ago by Duckstab from Czech Republic with 74 ratings

Přítelkyně to dostala od kolegů v práci k narozeninám, a tak to skončilo u mě - a nastojte: dalo se to pít!
Což bych opravdu nečekal.
Smrdí to trochu chemicky, ale nijak nepříjemně. Chuť je náležitě česká, takže údajná směs výhradně třtinových lihů nejspíš obsahuje trochu rumové tresti, aby občan dostal, čeho žádá, nicméně výsledek je překvapivě přijatelný. Jednoduché, ale efektivní a dobře to klouže do krku. Z toho, co jsem kdy pil, to nejvíc připomíná Twezo. Sladké je to ovšem hrozně a po více paňácích z toho pálí žáha. Obával bych se, že kocovina po důkladnější opici pořízené tímto destilátem, nebude příjemná.
Nehodí se do čaje ani grogu - teplo z toho ještě více vyrazí výše zmíněný chemický čuch.
Design lahve i etikety působí uspokojivě, včetně absence korkového špuntu, který by z Republiky zbytečně dělal víc, než je.

Úhrnem rozhodně nesrovnatelně lepší než starší domácí konkurence zvaná Key rum (o všech tuzemských rumech, co pamatuji, samozřejmě ani nemluvě) a pochopitelně i než cocacolové hnusy typu Captainů Morganů či levných Havana Clubů.
Otázkou zůstává, jak dlouho to tak vydrží, jelikož mnohé firmy pamětlivy úsloví o lapání ptáčka, uvádějí na trh výrobky v kvalitě, kterou poté, co si to lidi navyknou kupovat, postupně nenápadně zhoršují.

88ede73f9d314c32ee0532cc092bec81.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by sedlakjr from Czech Republic with 6 ratings

This rum is simply awful, especially after you had the chance to taste some other good ones. I don't like the smell, it reminds me of the chemical spirits we used to drink when I was in high school.
It even took me sevaral days to find someone who was willing to take the bottle for free after tasting it.

0b2852660fe81cd85437e99adc456ad5.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by Kabi4 from Czech Republic with 14 ratings

Chvalim snahu, krasnou lahev a ve finale i chutovy dojem.... levnejsi alternativa z domaciho prostredi...

9907d8fe708f79907596a8db171e4e3b.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by Kubit from Czech Republic with 32 ratings

Bohužel, moc rád bych dal vyšší hodnocení, ale nemohu. Celé to začíná u nosu a cítím tam něco co mě až tak nebere společně se zápachem jakoby slivovice....pokračuji v chuti a ta umocní to co jsem cítil, konec zaštípe a mě to zkrátka nebaví. Za podobé peníze máte např. venezuelský rum Pampero, který je výš dle mého názoru. Přiznám se ale že rum Republica jsem v minulosti ochutnával a krátkou dobu zkoušel pít a myslel jsem že je celkem ok......než jsem objevil kvalitnější rumy a pro mě chutnější.
Samozřejmě tuto lahev nevyhledávám. V ČR své fanoušky jistě bude mít.

E4ea2ae513e706237175bd0176dbc2b8.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by Astaroth from Czech Republic with 19 ratings

First real rum made by Božkov.

The smell is artifical and unpleasant, I can't find anything natural there.

The taste is somewhat okay. There's nothing interesting and it feels like there's a bit of their Božkov "not-a-rum" Original in this bottle.

I've been told, that this tastes like Diplomatico Reserva Exclusiva or even better, by a friend. He's not my friend anymore.

7323f68f7d8afab877134bb190616bb4.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted almost 2 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 298 ratings

Alkohol: 38 %
Původ: ČR/ Nikaragua, Jamajka, Barbados a Dominikánská republika
Aroma: Vůně je větrově sladká, bonbónově ulepená, medová (lesní med). Dále je tu skořice, Bari mandle, kakao. Vůně má trochu průmyslový, lehce umělý nádech, ale není to nic, co by výrazně pokazilo celkový slušný dojem. (84 b)
Chuť: Na jazyku docela olejnatý, taky je dost sladký, ale sladkost postupně přechází do jemné kořenitosti, vanilky. Chuťově celkem jednoduché, žádná velká vrstevnatost a komplikovanost, ale za ty peníze asi těžko chtít víc. (82 b)
Body: 83
Shrnutí: Poprvé jsem ochutnal u kamaráda, v prvním dojmu byla Republica docela efektní a zapůsobila, u celé lahve a bližšího zkoumání se postupně ukazují i slabiny. Celkově ale hodnotím jako dobrý počin od Božkova.

69fb36e55457d26566e311f68dee0c5c.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 2 years ago by filovo from Czech Republic with 175 ratings

Mel jsem obavu jake to bude a dostalo se mi mileho překvapení. Cena za 0.5 kolem 200czk je fakt dobra. Slozeni z osmiletych rumu take prijemne. Je teda pomerne doslazovan aby byl prijemnejsi na konzumaci. A vune je take slabší. Ale celkově velmi dobry pocin. Neni to teda na vicero panaku...2-3 na chut.

B6bad935a10988eceb78860580d1e66e.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted 9 days ago by Hefron from Czech Republic with 35 ratings

Za málo peněz dostanete opravdový rum, který se dá pít. Nějaké chuťové orgie ale v ústech nečekejte. Na večerní posezení u grilování ale postačí dokonale.