Posting your rating...
Santos Dumont XO Elixir rum

Santos Dumont XO Elixir

Brazil | Flavored

6.9/10
35 ratings
Tasty, but not quite great

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
2
3
18
7
2
1

Rate Santos Dumont XO Elixir

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

35 Santos Dumont XO Elixir ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted 1 year ago by František Pavelka from Czech Republic with 46 ratings

Vůně exotického ovoce a už jde cítit, že to bude velice zajímavý rum. Při konzumaci fantastická chuť ovoce, která dává tomuto elixíru velkou přitažlivost. I závěrečná chuť je krásně sladká, ale přitom příjemná. K tomuto rumu se budu vracet. Paměť chuti je hodně vysoká.

Ffffff

Posted over 2 years ago by Vantu from Czech Republic with 6 ratings

Brutálně sladký elixír z Brazílie. Zraje v sudech po sherry Pedro Ximénez. Každá láhev nese číslo sudu a láhve (mám láhev 3070 ze sudu číslo 10). Není to na celovečerní popíjení, ale když budete mít chuť na něco sladkého, tak toto je ta pravá volba. Dám jednu maximálně dvě sklenky. Chutná jak macerovaná Margotka a voní jak macerovaná Margotka, kokosově. Na elixír je dost silný (40%)

p.s. Jen pro zajímavost má naprosto stejnou láhev jako výborný, ne tak sladký, Gold of Mauritius

Ffffff

Posted 7 months ago by Hefron from Czech Republic with 74 ratings

Velmi sladký rumový likér v překrásné láhvi, díky které dostává punc exkluzivity. V chuti je znát vanilka, meruňky a nejdominantnější je výrazné marcipánové aroma. Jako kdybyste pili zkapalněné Mozartovy koule. Je to jeden z nejsladších rumů co jsem pil. Oproti rumům od A.H. Riise je tento ale jiný tím, že nemá toliko bylinných tónů, spíše dominuje marcipán a hořké mandle. Bude chutnat i ženám. Vhodný jako dezertní rum.

Small rumrating

Posted 2 months ago by Milan from Slovakia with 60 ratings

Its good combinations of sweetness and sweetness, if you would like to make impression on girl which like anything super sweet, you will be winner.

Ffffff

Posted 4 months ago by ondrakabrna from Czech Republic with 4 ratings

Tento rum není na celovečerní popíjení, ale dát si sklenku na chuť - třeba po večeři, ideálka. Mám velmi dobrou zkušenost, že tento rum hodně chutnal návštěvám. 8/10

Small logo   white trans

Posted 5 months ago by Safronus from Czech Republic with 49 ratings

Excellent Elixir :) Nothing "toxical" and not only sweet, but full of fresh alcoholic taste :-) I love it, it is better then most of elixirs I have tasted yet.

Ffffff

Posted 7 months ago by Kazisvet from Slovakia with 26 ratings

veľmi sladký až priam by som povedal, že neprirodzene sladký. ženy ho obľubujú veľmi-

Ffffff

Posted almost 2 years ago by Dan-Fix from Sweden with 113 ratings

New flavours for me that taste fine. But damned to sweet! Cookie monster sucks, but he is still cool. Not like this rum, uncool and pointless.

Ffffff

Posted over 3 years ago by Peter from Slovakia with 74 ratings

Dalsi z elixirov, cize sladky dezert. Z elixirov asi naj, velmi podobny A.H.RIISE family reserve, pouzity ako zaklad je XO, ktory je sam o sebe dost sladky. A za cenu cca 30€ je to aj idealny darcek v peknej flasi. 7,5/10

Ffffff

Posted 1 month ago by Agge from Sweden with 2 ratings

I really like this.I am more into sweet rum.
But in the back it say Superior liqueur so it might be because of that it's so sweet.
I Love it through

Ffffff

Posted 2 months ago by Blanquefort from Slovakia with 4 ratings

Technicky nejde o rum (co udava aj vyrobca na etikete) ale o rumovy liker. Myslel som, ze nemoze byt sladsi rum ako v slame balene Millonario Solera 15, mylil som sa :-).
Voni a chutovo velmi pripomina tekutu margotku (rum-kokosova sladkost). Vona aj chut je samozrejme koplexnejsia, po ovoci, citrusoch a orieskoch ci cokolade.
Napriek tomu, ze mam v rume sladkost rad, toto je daleko za hranicou toho co pre mna predstavuje rum. Je ako dezertne vino, ktore sa neda popijat cely vecer.