Posting your rating...
Legendario Ron Anejo rum

Legendario Ron Anejo

Cuba | Aged

6.3/10 (70 ratings)
Tasty, but not quite great

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2
2
4
7
17
23
9
5
1

Rate Legendario Ron Anejo

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!


70 Legendario Ron Anejo ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted 2 years ago by Dimitris from Greece with 78 ratings

Taste 6/10. A very little & mild sweetness (many says in ratings this is very sweet, they must taste Elixir version and not this), not full body flavour but it is ok (not my style its character). Also not really aged maybe good for cocktails.

Ffffff

Posted over 3 years ago by Joola69 from United States with 2662 ratings

Legendario 9 year is impossible to find in the US, but I managed to find a bottle from Germany and how disappointing this is after having tasted the amazing 15 year Gran Reserva. There are very subtle similarities between the Anejo and Gran Reserva, but the additional 6 years of aging makes a world of difference.

Ffffff

Posted almost 4 years ago by Petr Gabriel from Czech Republic with 25 ratings

Cheap sharp rum. Not my kind of taste but might be good in cocktails or on rocks.

Ffffff

Posted over 4 years ago by Michael Evans from United Kingdom with 81 ratings

Very similar to the younger abuelo rums but a little sweeter and a little more harsh. Not great straight but may be a decent mixer rum.

Ffffff

Posted over 4 years ago by Martin Jelen from Czech Republic with 77 ratings

One of my favourite añejos, makes nice cuba libre. I dont mind sipping it time to time. Good Cuban rum taste representation.

Ffffff

Posted almost 6 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 307 ratings

Legendario Añejo je krásným příkladem toho, jak české e-shopy rády zestařují rumy. Drtivá většina jich uvádí stáří 9 let, což opět zavání klamavou reklamou (pokud si jsou majitelé stránek pravého stavu vědomi), nebo diletantstvím (když údaje jednoduše opíšou ze stránek jiného obchodu a skutečnost je nijak nezajímá). Na láhvi samotné pak taky žádnou devítku nenajdete. Každopádně se mi tento stav nelíbí, ale abych nekřivdil jen českým prodejcům, tak jsem našel stejný šlendrián například na stránkách italských nebo německých společností. Přímo na stránkách výrobce se ale můžeme dočíst, že se jedná o blend kubánských rumů starých 1, 4, a 6 let, které se smíchají napřed na sílu 47 % a poté jsou smíchány s malým množstvím dezertního vína Moscatel na výsledných 40%. Výsledná směs pak ještě odpočívá a sceluje se 15 dnů v amerických dubových sudech, před lahvováním pak ještě dochází k filtrování. Stejně jako Legendario Elixir de Cuba, který zraje na rozinkách, to tedy není úplně čístý rum. Srovnával jsem oba zmíněné v přímém testu.
Alkohol: 40 %
Původ: Kuba
Aroma: Vůně plná, poměrně hutná, ale ne tak sladká jako u Elixiru de Cuba. Je rumovější, s tóny kůže a čokolády, ke kterým se ale přidává i zjemňující květinové aroma. (85 b)
Chuť: V chuti bez sladkosti, suchý, až trochu „koňakový“ styl, s dochutí, která suchostí připomíná takový ten sherry styl, který známe z whisky, ale je zde více znát dotek bílého vína, to sherry jsem použil jen pro vaši lehčí představu. Ta dochuť je pro mě až divná a rušivá, chuťový zážitek tím trpí. (79 b)
Body: 82
Shrnutí: Tento rum mě sice oslovil svou vůní, ovšem zklamal mě svou chutí, která je pro mě dost fádní, a dochuť je trochu podivná, takže ve výsledku je pro mě lepší sladký Elixir de Cuba 7y.

Ffffff

Posted 10 days ago by tot2day from Greece with 21 ratings

A bit better texture than the liquery 7 year old. Better for sipping than that and still a good mixer. Not bad at all

Ffffff

Posted 4 months ago by strassi from Austria with 5 ratings

i tried it pure but it wasn‘t a great experience, some strange tastes i could not verify. but it was ok as a cuba libre with cola and lime, though even i already had better ones...

Ffffff

Posted 4 months ago by Czaloun from Czech Republic with 8 ratings

Rum je velice sladky. Spise na chut, nez celovecerni piti. Prepije se

Ffffff

Posted 5 months ago by tortemd from Germany with 66 ratings

Schmeckt mir im Mund noch gut, aber dann folgt ein seltsamer muffiger Abgang. Wie vergorenes Obst.

Ffffff

Posted 7 months ago by JohnyBazooka from Czech Republic with 58 ratings

Rum je jemný nikoliv však sladký a má hodně výrazný "ocas" s nádechem bourbonu. Je velmi podobný Legendario elixíru, ale na rozdíl od něj je ostřejší.