Background Image
Preload image
Plantation Gran Anejo Guatemala & Belize rum

Plantation Gran Anejo Guatemala & Belize

Multiple | Aged

7.1/10
165 ratings
Recommendable to most
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2
2
3
27
69
47
13
2

Rate Plantation Gran Anejo Guatemala & Belize

Tap to Rate

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image

165 Plantation Gran Anejo Guatemala & Belize Ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Michal Ernest (BASIC) 🇨🇿 | 259 ratings
Posted over 2 years ago

Podobně jako Xaymaca jsem tento rum musel ochutnat poté co jsem dostal na Vánoce ochutnávkový set Plantation. Rum mne velice mile překvapil. Z ochutnávkového setu mi kromě XO, který je ale cenově trochu jinde, chutná tento nejvíce. Mohu jej doporučit a rád se k němu budu vracet.

J. E. Clapham (BASIC) 🇬🇧 | 5 ratings
Posted 7 years ago

This is a very enjoyable sipping rum. The flavour has complexity, though I must agree with other reviewers: the bourbon casks haven't left much elbow room for the subtler, tropical rum flavours. In fact, I'm planning to get some of my Jack Daniels-drinking friends to taste this stuff blind, tell them it's Tennessee whiskey, and see whether they smell a rat. Having said that, the bottle doesn't seem to be lasting all that long, which always seems to happen with Plantation rums in my cabinet...

HunterRomario (BASIC) 🇨🇿 | 380 ratings
Posted over 7 years ago

Směs rumů, které zrají nejdříve ve své domovině a pak dozrávají v sudech po koňaku ve Francii.
Alkohol: 42 %
Původ: Guatemala a Belize
Aroma: Med, rumové pralinky, staré dřevo, trocha laku. Sladší kořenitost, taky něco málo kokosu, vanilka. Taková klasická rumová vůně. (86 b)
Chuť: V prvním dojmu mě překvapil výraznou sladkostí. Dřevo, čokoláda, med, sladké koření, z něj je tu vanilka nejvíc patrná. (90 b)
Body: 88
Shrnutí: Ochutnal jsem díky českolipskému podniku Kavárna/bar Kocour, kde mají velmi pěknou nabídku rumů. Veskrze příjemná záležitost, hlavně v chuti mě oslovil a určitě časem pořídím celou lahev.

Duckstab (BASIC) 🇨🇿 | 83 ratings
Posted almost 7 years ago

Hodně ovocný, lehký, hezky zabalený a překvapivě levný rum.
Osobně mi přijde výrazně zajímavější, než třeba rovněž guatemalská Zacapa (do 23y včetně - dražší jsem nezkoušel), ale to jistě může být čistě věc vkusu.
Podobně jako Relicario jsem i tuhle flašku lehounce nadhodnotil s ohledem na poměr cena (momentálně cca 600 Kč) / výkon + adjustáž. Vynikající a originální dárek - v hezké krabičce, chutově nepochybně vcelku obecně přijatelný a přitom neběžný (= v Tescu to nemají).
Avšak i zcela bez ohledu na cenu má tenhle rum pro mě zdaleka nejlépe vybalancovanou chuť vanilky ze všech vanilkových rumů, jaké jsem kdy pil. V kombinaci s příjemně nahořklým koženým pytlem plným tropických dobrot skrývá spoustu postupně se rozvíjejících a překvapivých tónů, z nichž ani na okamžik nevykoukne nějaká nepříjemná pachuť (jaká na mě kouká třeba z Presidente úplně furt).
Prostě ideální společník na celý večer...
A v každém případě experimentujete-li s produkty firmy Plantation, tenhle je prostě povinnost!

Marc Cardinal (BASIC) 🇧🇪 | 399 ratings
Posted over 7 years ago

This is the new version of the Plantation Gran Anejo Guatemala available since 2015. Matured in casks for 3 years in Guatemala, and finished in ex-cognac caks in France. Vanilla is very present with almond, marzipan and honey. Well balanced with cocoa, woody vanilla notes. Elegant finish.

Borisz Duliskovich (BASIC) 🇭🇺 | 23 ratings
Posted 12 months ago

Good value for money for sure! Easy to drink and not too complicated but not boring at all.
Nice aged notes for the relatively young aging.

Andrewofcalgary (BASIC) 🇨🇦 | 270 ratings
Posted almost 2 years ago

I love rums from this area because they are sweet and taste of molasses. I would have made this an eight because the blend is well done, but there didnt seem to be much unique character or flavour profile. Dont get me wrong, I would drink this all day long if I could afford it, but its just brown sugar lingering with a hint of bourbon. Smells of brown sugar and plantains as well which doesnt hurt.

Root-theory (BASIC) 🇵🇱 | 84 ratings
Posted 2 years ago

Solidna pozycja, miałem niewygórowane oczekiwania a tu jak zwykle plantation nie zawodzi

OCENA: 79/100

Jaycee (BASIC) 🇦🇺 | 67 ratings
Posted 2 years ago

Smooth mild so-so flavour. Wouldn’t purchase again. Nice nose

Rocky (BASIC) 🇸🇰 | 118 ratings
Posted almost 3 years ago

Po Barbados 5Y skúšam o niečo drahšieho súrodenca. Ten je o chlp tmavšej farby, fľaša až na vignetu identická. Vôňa je znovu krásna, tentokrát o čosi silnejšia, pri hlbšom nádychu až zaštípe v nose. Chuťovo silná podobnosť s prv menovaným, no je evidentne silnejší a ostrejší, Barbados 5Y mi prišiel veľmi jemný. Pritom obsah alkoholu je len nepatrne väčší (42%). Rum je tak akurát nasladlý, so širokým spektrom tónov karamelu, citrusov, vanilky a dubu, fajné pitie. Ak by som mu mal niečo vytknúť, tak jedine ten silnejší burn a kratší záver. Vypiť naraz viac ako pohárik je trochu kumšt. Subjektívne medzi 7 a 8, k menšiemu číslu sa napokon prikláňam z dôvodu ľahkej ovocnej umelinky na jazyku, dokazujúcej výraznejšie dochucovanie. Zato cena je výborná.
24,-€