Posting your rating...
Austrian Empire Reserva 1863 rum

Austrian Empire Reserva 1863

United Kingdom | Aged

7.7/10 (56 ratings)
Recommendable to most

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2
4
13
25
10
2

Rate Austrian Empire Reserva 1863

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!


56 Austrian Empire Reserva 1863 ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

32a2a11d5c36f67d26da8866e0517085.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 2 years ago by TomasM from Czech Republic with 63 ratings

It's just about sugar without strength. Easy to drink but taste like liquor not navy.

4843fef297fb44ffc1508ceb860c5b9b.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by MartinK from Slovakia with 45 ratings

Vona velmi sladka, po zrelom ovoci, melase, mede. Chut uplne kopiruje vonu - sladka, vyrazna je vanilka, med, prezrete ovocie a v pozadi nieco ako slivky a aniz (???). Drevitosti je v chuti menej, alkohol v ustach prijemne poprhli a zmizne. Pre mna prekvapenie v kladnom slova zmysle, chut vyvazena, rum je naozaj dost sladky (mozno by mohol byt trochu menej). Pri cene na internete okolo 27€ je to fajn volba a milovnikom sladkych rumov odporucam ochutnat.

8e56a4c4ab59bdb7b389990693b17733.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted 3 months ago by JohnyBazooka from Czech Republic with 46 ratings

Sladší rum, ale velmi příjemně se pije. Určitě bych koupi kdykoliv zopakoval.

Vůně: vyvážená
Chuť: jemná, vyvážená, možná lehce sladší
Opětovná koupě: určitě ano
Cena: okolo 800,- Kč

773a07962919d73d710e7fcb8983b1b7.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted 4 months ago by findecano from Austria with 5 ratings

Taste and smell are very sweet.
Feels slightly oily/smooth and keeps a long, sweet aftertaste.
Notes of Vanilla and Tonka, mixed with Caramel.
Slight alcohol burn, but not very pronounced.

9907d8fe708f79907596a8db171e4e3b.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by Kubit from Czech Republic with 32 ratings

Tento rum jsem si koupil na základě dobrých recenzí. Bohužel, moc rád bych dal vyšší hodnocení, ale nejde to, podobně jako tomu bylo u mého hodnocení u Božkov Republica....a právě rum Republicu mi to tak nějak připomíná. Cítím zde opět jakoby slivovici a to mě u rumu nebaví. V této cenové kategorii mám jiné favority a tento rum za mě už ne.

70493ea3489c599a3dfce792b1f47f49.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by pocasi from Czech Republic with 10 ratings

Dostal jsem jako vanocni darek. Lehce nasladla chut a nakonci je trosku nahorkly. Za me 8.5 bodu.

D2e2cda246db0f0c222c194351bc47b3.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 1 year ago by Florianhagemann from Peru with 83 ratings

Mejor que sus variedades mas caras. Quedé gratamente sorprendido con este ron. Frutado, frutado y no tan dulce.

61507d92e2e24bf26cc0bea3850978b2.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted almost 2 years ago by Libor from Czech Republic with 6 ratings

Byl jsem na tento rum zvědav. Musím konstatovat, že nezklamal. Ve vůni je cítit vanilka, med, banány a mírně kůže. V chuti je výborně vyvážený, mírně nasládlý a opět je cítit vanilka, banány, med karamel a v závěru trochu nahořklé dřevnatosti. Je to dobrý rum.

54588708f8c654a7b13e96facaa6b175.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted about 3 years ago by Duckstab from Czech Republic with 74 ratings

Těžko říci, do jaké míry je v tom nějaký genetický c. k. rakouský archetyp, ale tohle je pro mě naprosto dokonalý námořnický rum. Sladký jako cumel (= tekutý chléb) a neobyčejně dobrý (takovým tím prvoplánovým způsobem, jako švestkové knedlíky s mákem). Na poprvé mi připadala skoro lepší než British Navy Pusser's 54,5%, který jsem doposud za ideální ztělesnění námořnického rumu pokládal.
Druhá láhev mě už ale tolik nenadchla - k správnému požitku je asi třeba mít zrovna c. k. mariňácký rozmar...

228de2ce22c4eaf4ad7e155836376c2b.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted 16 days ago by Paul from Australia with 116 ratings

bloody brilliant drop. smashed me. strong and powerful u wont be cold on a stormy night

Fd144b88285a6d1a76b60cdfdd904537.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted about 1 month ago by Jagged from Slovakia with 31 ratings

Pekná flaša aj tuba. Mám rád aj radu Espero tiež od Albert Michler. Vôňa prijemná sladká - vanilka, karamel, prezreté ovocie. Chuť - sladká (vanilka, karamel, sherry) na konci jemna sudovosť a popŕhlenie od alkoholu. Za cenu okolo 28€ veľmi dobré pitie. Určite skúsim aj ďalšie zo série.