Posting your rating...
Bumbu Original rum

Bumbu Original

Barbados | Aged

6.4/10
503 ratings
Tasty, but not quite great

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
9
8
27
23
60
92
126
81
51
26

Rate Bumbu Original

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

503 Bumbu Original ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted over 2 years ago by DavidFiggé from Denmark with 14 ratings

Rigtig flot mørk farve uden at være tilsat farvestoffer eller andre tilsætningsstoffer.
Duften er meget domineret af banan og vanilje og smager følger dette efterfulgt af karamel. Næsten lidt Werthers Ægte agtig.
Bananen er meget dominerende i smag også, men jeg finder det ikke negativt for rommen - det er blot en af karaktertrækkene og noget som gør den skiller sig fra mængden.

Flasken er ekstraordinær. Rigtig oldschool pirat-look! Giver næsten et point i sig selv

Ffffff

Posted 3 years ago by Jacob from United States with 7 ratings

When you open a bottle of Bumbu the first thing you will undoubtedly notice is the overwhelming scent of bananas and cream. You can smell it from nearly across an entire room on some of its first openings. Its taste follows up with more of the same. A whallop of banana sweetness. It is not too syrupy which is a bit suprising and does carry a bit of heat along with its sweetness as well. It finishes warm and sweet and goes done fairly smooth. If anything it is just slightly too sweet for my taste and that will limit how much of this rum I would care to consume. A fun and unique rum though, probably more of a liqueur than anything else with all the banana you will find. Fun to try but I will probably never have to much interest in keeping a bottle on stock.

Ffffff

Posted 3 years ago by Rolando Nakládal from Czech Republic with 2 ratings

K tomuto "rumu", jsem se dostal přes mého známého co mihodoprucil poté co ji dostal jako dar od rodiny. Jelikož je to velký vyznavač kvalitního rumu a jiných kvalitních destilátů jako já, tak jsem tomu dal váhu a rozhodl se taktéž si jednu láhev pořídit.

Vzhled: Tvar a design láhve je velmi originální a zajímavý. Přední stranu láhve zdobí dvě kosti překřížené do tvaru kříže z kovu v barvě bronzu. Celý vzhled láhve má poukazovat na tradici a typické požívání toho druhu nápoje piráty v minulosti. Tomu naznačuje i zašpuntování láhve, který je úmyslně vytvořen tak aby vypadal o nejjednodušeji. Jedná se opravdu jen o jednoduchý špunt z korku který má navrchu cejch s logem značky. Musím uznat, že jde o krásně promyšlený design, který dokážu ocenit, ale působí na mě spíš trochu laciné a komerčně. Celkově se snažím vyhýbat rumům, které se až snaží odkazovat na piráty apod. Připadá mi to spíše jako lapač pro pozéry a blbouny, kterým toto stačí pro oblbnutí.

Vůně: Hned po otevření láhve vás praští přes nos šílené silné aroma banánů a přezrálého ovoce ve stylu manga, ananasu a u neexotickeho ovoce bych to přirovnal k našim přezrálým hruškám. Po nalití do mého Glencairnu je cítit karamel, čokoláda a lehké náznaky dřeva a kávy. V pozadí se snaží rozvinout lesní ovoce a med.

Chuť: Hned po ucucnutí je cítím jak moc je rum sladký...snad nejsladší rum co jsem kdy pil. Jelikož má rum jen 35% alkoholu čekal jsem velmi hladkou chuť, která se sice dostavila, ale rum na svou slabost i dost hřeje, což mě překvapilo. Aspoň mě to dostatečně odpoutalo od jeho přeslazenosti. Chuť je velmi plná. Jsou v ní silně cítit znovu banány a dále karamel a kakao s kávou. V pozadí náznaky citrusové hořkosti, skořice , pistácií a kešu oříšků. Celkově se jedná o velmi zajímavou kořeněnou směs.

Zakončení: velmi hladký a jemný konec. Druhé polknutí v krku rozvíjí citrusovou hořkost a až umělou chuť připomínající kompotový nálev a ostružiny, která mi vůbec nesedí.

Zhodnocení: Určitě se jedná o velmi zajímavý rum. Je to tedy spíš přeslazený rumový likér jak jsem zminoval. Bohužel mě dost, ale odrazuje svým umělým tupým zakončením. Ta sladkost tohoto rumu je velmi silná, ale problém bych s tím neměl. Dle mého do horkého počasí (které nás již brzy čeká) je to dobrá volba a se svou plností by se krásně kombinoval s nějakým kořeněným doutníkem. Celkově jako rum do koktejlů či rum, který vytáhnete, když vás přepadne dámská návštěva je dobrý, ale za tu cenu to bohužel nestojí. To už i ten Don Papa je lepší a ještě k tomu za lepší cenu a u žen je s oblíbeností na stejno. Bohužel mě to zakončení nutí hodnocení dost snížit. Na zkoušku ho doporučuji všem. Věřím, že si své příznivce získá. Ale radši se neunáhlit jako já a nekoupíte celu láhev. Nejedná se totiž o sázku na jistotu.

Za mě 54/100

Ffffff

Posted 3 years ago by Don from Canada with 152 ratings

Very easy too drink ,caramel and spice. If you enjoy sipping, this should be tried. If you are after a true unflavoured aged rum, you might be disappointed.

Ffffff

Posted 3 years ago by Simon Doherty from United Kingdom with 70 ratings

Definitely a worthy addition to the collection. This rum isn’t complex, isn’t distinguished but it is sweet and incredibly smooth. Bangs of banana and more liquer like on the palate.

Small tobolajiri1 2017

Posted 3 years ago by Jura from Czech Republic with 28 ratings

Never ever drink it again. Not my cup of coffee, ladies drink

Ffffff

Posted 3 years ago by Dirk from Canada with 39 ratings

I have been looking at this at the local liquor store. This last visit they gave us a staste. Wow. The smell of banana hits you before the rum hits your lips. The smell is strong but it is not overpowering and tha flavour is milder than the aroma. The banana caramel and vanilla notes work well together. My liquor store can’t keep enough of it they are always running out. It has its place, its nice to sip but I am looking forward to having it in a cocktail. Enjoy....I did.😋

Ffffff

Posted 3 years ago by Malei from France with 80 ratings

Un nez caramel, une attaque caramel, un final caramel, bref une véritable sucrerie.

Ffffff

Posted 3 years ago by Dean from United States with 54 ratings

Wow, sweet banana. No alcohol bite at all. Super easy to drink.

Ffffff

Posted 3 years ago by Tinyhunter from Switzerland with 26 ratings

We just choose this as a lets try it and we liked the flavor. Heavy smell of caramelized banana. Smooth finish and a nice ending.

Ffffff

Posted 3 years ago by Daniel from Czech Republic with 124 ratings

Nice Caribbean sweet ron with taste of bananas and vanilla little bit. The tail of ron goes to some fruits smoothly. I would say good ron for a good price, which ladies also could drink.