Posting your rating...
Austrian Empire Solera 18-Year rum

Austrian Empire Solera 18-Year

United Kingdom | Aged

6.8/10
43 ratings
Tasty, but not quite great

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
3
4
6
16
6
6
2

Rate Austrian Empire Solera 18-Year

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

43 Austrian Empire Solera 18-Year ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted 1 year ago by DavidFiggé from Denmark with 14 ratings

Great notes and smooth feeling in nose. Good rum for both newbies and experts

Ffffff

Posted over 3 years ago by Vlado from Slovakia with 51 ratings

Tento naoko krásne vyzerajúci rum z Dominikánskej republiky má zlato jantárovú farbu a vo vôni dominujú sladké tóny miešajúce sa s pelendrekovou arómou. Na jazyku sa vôňa tohto rumu prelína aj do jeho chuti. Cítiť pelendreky, oriešky a na záver sladkosť prechádza do jemnej horkastej orieškovej chuti. Určite nie zlý rum, ale nie je podľa môjo gusta.

Ffffff

Posted over 3 years ago by Andi from Germany with 70 ratings

Er kommt sehr süß und weich daher.
Für mich ein typischer Dessert Rum.

Ffffff

Posted almost 4 years ago by Jan from Germany with 9 ratings

Sehr Leckerer Rum allerdings fehlt das gewisse Etwas

Ffffff

Posted almost 4 years ago by Golfm from Denmark with 154 ratings

I do not like the synthetic taste. It seems unnaturally sweet.

Ffffff

Posted almost 4 years ago by Jiri from Czech Republic with 30 ratings

Well balanced taste, sweet enough, a little bit harsh taste at the end. On the other hand this rum is expensive compare to similar quality competitors.

Small black

Posted almost 4 years ago by Duckstab from Czech Republic with 73 ratings

Kupodivu je opravdu horší, než lacinější verze 1863. Voní lihovitěji a je méně přeslazená, nicméně chuť zůstává v zásadě podobná, to jest přizpůsobená námořnicky výživné "srágo-tágo" formě, zde jen jaksi nenaplněné.
Ještě dražší varianty firmou nabízené tudíž nebudí valnou touhu je prubnout. Skoro bych se obával, že půjde jen o dále zjemňované a sušší podoby téhož.
Sympatická je naopak designová koncepce: všechny Austrian Empire Navy rumy od nejlevnejšího po nejdražší (25 yo) jsou dodávány v naprosto stejných láhvích s téměř stejnými etiketami, což s náležitě monarchistickou konzervativností podtrhuje jednotu obsahu i formy.

Small img 20160817 175205

Posted 4 years ago by Pandur from Austria with 75 ratings

Süßer als der Reserve 1863, letzterer steht dem teurerem 18yo jedoch in nichts nach. Daher gibts zukünftig nur mehr den Reserve bei mir!

Ffffff

Posted over 4 years ago by Marek H. from Slovakia with 49 ratings

Sweet and smooth taste, caramel honey, chocolate, very interesting taste. I prefer drink this rum with ice, or little bit colder. Not bad rum.

Ffffff

Posted over 4 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 314 ratings

Albert Michler Distillery, což je výrobce tohoto rumu, sídlí dnes v britském Bristolu. Jde však o koupenou značku, původem z Jeseníků, jejiž historie sahá až do první poloviny 18. století, kdy původní společnost byla založena ve vesnici Buchsdorf (Buková) u česko-polské hranice v okrese Jeseník.
Původní výrobna zásobovala kompletně celou Rakousko-uherskou monarchii. Značka „Albert Michler's Original Buchsdorfer“ se proslavila po celém světě. Dodávala nápoje do císařské a královské domácnosti. Albert Michler byl prvním z distributorů jamajského rumu ve střední Evropě, dodával také rum pro rakouské císařské námořnictvo. Základem prvního absinthu byly byliny a koření, které byly sbírány v místní horské přírodě.
Alkohol: 40 %
Původ: Velká Británie/Dominikánská republika
Aroma: Aroma je hřejivě kořenité (až skoro vánoční) a naslepo bych hádal nějaký rum z produkce dánské značky A.H.Riise, je totiž hodně medový, působí až "upatlaně" sladce. Medovina, hřebíček, vanilka a špetka těžšího dřeva. (87 b)
Chuť: Pěkně olejnatý na jazyku, hladivý, hebký, jemný. Není brutálně sladký, jak by se podle vůně mohlo zdát. Je nasládlý a pikantně kořenitý. K tomu se přidává jemně uhlazené, lehčí dřevo. (87 b)
Body: 87
Shrnutí: Přišel jsem tomuto rumu snadno na chuť, jde o pohodovou relaxační záležitost. Vůně s chutí dobře ladí a s nákupem jsem spokojen. Testoval jsem několikrát společně s Foursquare 9 yo Port Cask a byl to vždy velmi vyrovnaný souboj, který neměl vítěze.

Small 2067c774 342c 4d82 9940 c253badbe1bc

Posted over 4 years ago by Blacky from Austria with 85 ratings

Ein ausgezeichneter rum, wird uns wohl auf unseren zukünftigen Segeltörns begleiten :-) Am Wochenende mit meinem Segelfreund Heli verkostet :-)