Posting your rating...
Arcane Cane Crush rum

Arcane Cane Crush

Mauritius | Light

6.2/10 (11 ratings)
Tasty, but not quite great

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
2
6
1

Rate Arcane Cane Crush

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!


11 Arcane Cane Crush ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted 3 months ago by felix31x from Chile with 31 ratings

Light and sugary but I actually like it for a different kind of Cuba Libre

Ffffff

Posted 4 months ago by TY from Austria with 53 ratings

In der Nase gar nicht alkoholisch. Erst beim ersten Schluck dann schon deutliche Schärfe, brennt aber nicht unangenehm.
Erinnert an Obstler. Undefinierte Früchte. Süßliche Aromen, aber trockener Rum.
Kurzer warmer Abgang.
Nicht zum Sippen sondern eher für gesellige Runden.
Macht sich gut in Erdbeerdaiquiri.

Ffffff

Posted 6 months ago by GigiTOP from Slovenia with 11 ratings

Very pronounced aroma of sugarcane. Its good intruduction of Agricola style of rum.

Ffffff

Posted over 2 years ago by TomasM from Czech Republic with 63 ratings

It's smother than other white agricoles, good as an introduce to this rum style.

Ffffff

Posted almost 3 years ago by Duckstab from Czech Republic with 74 ratings

Páchne to ještě o něco hnusněji, než to chutná, a chutná to nevalně. Zkrátka - bílý agricole rum.
Chcete-li to podat "expertněji" tak:
Aroma: Vyčichlé slivky, špatně vypálená domácí kořalka, kdesi opodál trocha kyselých zvratků. Po odpití trochu méně výrazné, ale pořád nikterak příjemné. Postrádá naprosto jakýkoli rumový atribut. (0 b)
Chuť: Těžko definovat nicotu. Snaží se to být "frišně" ovocné, ale pro mě celkově nepříjemný pocit stačí přehlušit všechny případné nuance. Možná když se do toho přidá 50 jiných ingrediencí, je z toho prima koktail - a bez toho určitě lepší (PS: ex post ověřeno). Ze srovnání s o polovinu levnějším Plantation 3 Stars White vychází jednoznačně hůř; je ovšem mnohem méně sladký. (0 b)
Dozvuk: Nepříjemný ocas, který naštěstí rychle mizí. (0 b.)
Body: 0 (Kontumačně opraveno na 1 protože mi prostě obecně nechutnají agricole rumy a bílé rumy. Ale byl jsem hloupě zvědavý; dobře mi tak! A krom toho tu míň dát nejde.)
Shrnutí: Never more! Pro mě ostuda firmy Arcane - jediné opravdu odporné z jejich produkce. I to nevalné Delicatissime je proti tomu mana nebeská. Nekoupit to ve velkoobchodu (od něhož jsem pořizoval asi 50 jiných flašek a všechny byly OK), myslel bych, že do původního skla kdesi nalili nějakou podřadnou českou slivovici.
Samozřejmě v tom není ani stopy po bari-mandlích, ale ani tak to nestojí za nic. Extraroma rulez!

Ffffff

Posted about 4 years ago by Co Ka from Switzerland with 86 ratings

Never had - as far as I remeber - a better white rum than this one.
First of all, the bottle looks great. I really like this style and also the label.
In the nose i smell a lot of fruits. And also drinking is a pleasure, it is smooth and nice. But it does not stay as long as i expected.

Ffffff

Posted about 4 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 298 ratings

Cane Crush je 2x destilovaný. První destilace probíhá přímo na ostrově Mauricius v tradičních destilačních přístrojích. Druhá destilace probíhá v městečku Cognac.
Alkohol: 43,8 %
Původ: Mauricius
Aroma: Bílý rum a voní mi! Volejte sláva a tři dny se radujte! :-) Med, vanilka, bari mandle, mléčná čokoláda, třtina, míza. Čím déle čichám, tím víc se mi líbí. (85 b)
Chuť: Čistá, jemně nasládlá, třtinová, velejemná, trochu pikantní chuť s jemnou lehkou sladkostí. (83 b)
Body: 84
Shrnutí: Ochutnal jsem v českolipském podniku Kavárna/bar Kocour, kde mají velmi pěknou nabídku rumů. A aby se mi to vůbec nepletlo, ochutnal jsem dnes rumy z Martiniku, Mauricia a Madagaskaru. Na bílý rum skvělý výsledek, delikátní rum, v této kategorii je to pro mě přelomová záležitost. Doporučuji k ochutnání.

Ffffff

Posted about 4 years ago by Smooth from Czech Republic with 13 ratings

Je jasné, že tento nestařený, čerstvý rum nemůže konkurovat vyzrálým brachům, ale přece jen je v jeho chuti cosi, co nedá na jeho pití zapomenout.

Ffffff

Posted about 4 years ago by JU04 from France with 45 ratings

Original rum with taste of peppers and floral notes.
A very good surpise !

Ffffff

Posted over 4 years ago by Dino from Germany with 43 ratings

...it is like a flowery meadow in summer. Being an "Agricole" (made of fresh sugar cane) it is quite gentle. It carries some sweetness along with the floral notes. Very good white sipping rum, excellent and almost too good for a Mojito. Recommended for starters in Agricoles...