Posting your rating...
Malecon 15-Year rum

Malecon 15-Year

Panama | Aged

7.3/10
42 ratings
Recommendable to most

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2
4
19
13
4

Rate Malecon 15-Year

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

42 Malecon 15-Year ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted 4 years ago by Christophe from Belgium with 14 ratings

Het is waar wat men zegt over 'het moment', 'de setting' en 'de combinatie'.
Elk van deze elementen zal je perceptie beïnvloeden.
Zo is het ook met deze Malecon!
De lange, zware, ietwat branderige afdronk zal deze Panamees in de ochtend (11 u op een zonnig terras) wat punten kosten. Maar windt deze 's avonds na een copieuze maaltijd, als degestief in combinatie met een lekkere puro, zeker terug.
De Malecon maakt het onze neus niet gemakkelijk, door de zware alcohol en het rokerige is het moeilijk andere finesses te ontdekken. Op een vleugje citrus na geef ik het olfactorische op en laat deze 15 jarige añego los op mijn smaakpapillen, die door de rijke maaltijd en de zalige D5 van Partagas, nu zeker niet meer op hun scherpst staan. Maar de volle, ronde, zelfs wat vettige Reserva verrast me. De lichte citrus van daarnet groeit naar een vleugje sinaasappel, niet overdreven maar subtiel.
Het feit dat ik de rum naar binnen voel lopen doet je denken dat je met een overproof bezig bent. De lange en lekkere zoete (niet te zoete) nasmaak maakt dit dan weer goed.
40 % alcohol maar mijn volle maag ervaart dit anders. Jammer... zal deze toch eens een review moeten geven in de ochtend...

Leuke foto's op mijn Instagram:
#rum_and_cigars

Ffffff

Posted almost 5 years ago by Mihai from Romania with 213 ratings

O alegere greșită, nu e deloc pe gustul meu - aromă puternică de butoi și alcool.

Ffffff

Posted 5 years ago by Tomy from Romania with 423 ratings

Se simt arome puernice de butoi. Cam spirtos dar totusi are un aftertaste placut. Merge in combinatie cu cola dar eu prefer ,,on the rocks"

Ffffff

Posted 5 years ago by Spinelli Cataldo from Italy with 27 ratings

Un Po meglio del 12 ma non ci siamo ancora. Aspetto di assaggiare i più invecchiati

Ffffff

Posted 5 years ago by Treesnake from Czech Republic with 10 ratings

Velice chutný rum z dubového sudu, jemná a dlouhotrvající chuť

Ffffff

Posted 5 years ago by Dave from Belgium with 41 ratings

Een zeer lekker rum en een mooie kleur. Voor de prijs kun je het zeker niet laten 27€ is een koopje. Lekkere zachte rum .Smaken caramel vanille en een beetje sinaasappel

Ffffff

Posted over 5 years ago by MartinH from Slovakia with 10 ratings

very nice for the money, little bit more alcohol feel, soma sweet, but not too much, its more like cuban rum 27€ 0,7L will buy again, but not my favourite, will be liked by whiskey drinkers

Ffffff

Posted over 5 years ago by Jarda from Czech Republic with 33 ratings

Opravdu dobry piti, neumim poznat jak moc je to dobry a jak je to originalni

Ffffff

Posted over 5 years ago by Bjørn from Netherlands with 22 ratings

Very smooth, complete, complex, tastefull rum. Very nice colour. Can't believe it's only 15 years old.

Ffffff

Posted almost 6 years ago by rumroel from Netherlands with 22 ratings

heerlijk zacht van smaak fruitig met op de voorgrond vanille en op de achtergrond toch iets van rokerigheid

Ffffff

Posted over 6 years ago by Dobso from Slovakia with 40 ratings

Veľmi nasladlý rum. Ideálny pre začiatočníkov. Sladčí som zatiaľ nepil.