Posting your rating...
Malteco 20-Year rum

Malteco 20-Year

Guatemala | Aged

7.6/10(54 ratings)
Recommendable to most

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
5
24
13
10
1

Rate Malteco 20-Year

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

54 Malteco 20-Year ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Small 403c5f11 2f48 4dea 8823 9856dfa4a809

Posted almost 2 years ago by Stefan Persson (PREMIUM) from Sweden with 209 ratings

Time for Birka’s rumcruise 2019 at the Baltic Sea were I tasted this one but I think it’s a little to weak for my taste. You can recognise vanilla, spices and a lot of chocolate.

Small sn%c3%admka

Posted 2 years ago by Miroslav from Slovakia with 36 ratings

Veľmi dobrý rum, len nie až tak veľký skok chuťový ako skôr cenový od 15y.

Ffffff

Posted 2 years ago by Jiri from Czech Republic with 30 ratings

Nice amber color, soft vanilla smell. Relatively sweet with tones of chocolate, no afterburn. Better after couple of minutes in your glass. Price is little bit higher, but still good choice for sipping.

Ffffff

Posted 2 years ago by SylvieG from Belgium with 24 ratings

Maison Baelen - le classique à avoir toujours dans le bar, bien caramel et vanille

Ffffff

Posted 2 years ago by Jaroslav Nečas from Czech Republic with 60 ratings

Rum s lahodně nasládlou vůní i chutí ve které je patrný nádech dubu.

Ffffff

Posted over 2 years ago by Ratty Bacon from Slovakia with 10 ratings

vyrobca vraj doporucuje tento rum pit s kuskom kvalitnej horkej cokolady. dalej pise ze rum ma sladkastu cokoladovu chut a je jemny. takze to ideme skusit. ha. trosku to teda pozmenim. vona je extravagantna, kvetinova s dubovym nadychom. v chuti trosku tej cokolady je a zaver je skor silny a palivy ako jemny. zeby to jedno percento alkoholu robilo take turbo vo vsetkych parametroch? asi hej, doporucujem to fakt s nejakou cokoladou kombinovat, ja preferujem nugat. ked este mam stopy nugatu na jazyku sa napijem, potom vynikne cokoladova chut tohoto rumu ovela viac a nema taky surovy dozvuk. odporucam ludom co to uz daco popili.

Small img 5797

Posted over 2 years ago by filovo from Czech Republic with 189 ratings

nechte lehce nadechnout a rozvine se ještě více
je hřejivější s výraznější chutí po medu a kůži, čokoládě
Vůně příjemně ovocnější a čokoládová

Ffffff

Posted almost 3 years ago by Tom from Czech Republic with 38 ratings

Nemám sice moc rád sladší rumy, ale tento můžu. Chuť kakaa a trochu medu a lehce dřevitě na jazyku.

Small superstar

Posted 3 years ago by Taster from Switzerland with 114 ratings

Nose: subtle, spicy, woody, pleasant
Palate: hmm, not so spectacular, a bit woody (but somehow moldy), and a bit dry maybe. Not very aromatic, but still pretty smooth.
I prefer the 15-year old.
7.5

Ffffff

Posted 3 years ago by Vlado from Slovakia with 51 ratings

Toto je rum skôr pre skúsenejších pičov...=) nie každý v ňom musí vidieť na prvý pohľad kvalitu. Podľa mňa vo všeobecnosti platí, že rumy z Guatemaly sú nadpriemerné. Nie je tomu inak ani v tomto prípade. Mám doma aj Malteco 10 ročné, ale tento je vyzretejší po všetkých stránkach. Má tmavšiu zlato jantárovú farbu, po 5 minútkach v pohári zaujme krásnou sladkastou vôňou po čokoláde, hrozienkach, či sušených slivkách. Chuť je plná, výrazná, stredne sladká, ale nie až tak sladká ako 10 ročný kolega. Neskôr zacítite na jazyku dubový súdok, ktorý nie je nijako rušivý. Záver je dlhší, hrejivý a veľmi príjemný. Perfektný rum na pomalé popíjanie. Odporúčam každému, kto má rád kvalitné rumy.