Posting your rating...
A. H. Riise Navy Strength 55% rum

A. H. Riise Navy Strength 55%

Denmark | Gold

7.9/10 (50 ratings)
Recommendable to most

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
2
1
2
8
18
15
3

Rate A. H. Riise Navy Strength 55%

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!


50 A. H. Riise Navy Strength 55% ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

701480dd43bc474b66c8793f44b99a5f.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 3 years ago by Jon from Denmark with 16 ratings

Nice spicy and lots of sugar. The extra alcohol percents are definitely tastable. Unfortunately a bit too strong for me. I taste orange and vanilla.

1a5ccc0ed1722cc6d02b9920870f2027.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 5 years ago by FCKBL from Denmark with 22 ratings

Fantastisk rom der har en rigtig god smag, selvom den har en høj alkohol procent.

72923e5a7687a5317f28d798d9a19c48.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 2 years ago by Bobanski from Denmark with 25 ratings

Delicius smooth aftertaste. One of the Best dark 55% rum yet have been down my throat. Nice spice aroma that gives you a little kick.
Medium price.
Must have again

36145334c02194fe45d2e049730b34f3.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted almost 3 years ago by Tobias from Denmark with 29 ratings

A strong rum with a taste of myrtle and a overwhelming taste of sugar.

7323f68f7d8afab877134bb190616bb4.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted over 4 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 298 ratings

Alkohol: 55 %
Původ: Dánsko/Americké Panenské ostrovy
Aroma: Brutálně zvýrazněná vůně rozinek, medu, kávy, máty, čokolády, medovinové sladkosti. Silná, hutná, kořenitě hřejivá, výrazná (snad až přehnaně). Poprvé mi to přišlo až prvoplánovité, trochu směšné. To se špatně popisuje, to se musí zažít. V poznámkách se mi objevilo i "vulgární". Jenže zároveň (trochu paradoxně) voní dobře. S vodou josé objevil vůni žvýkaček Pedro a má pravdu. (88 b)
Chuť: Chuť je velmi sladká, ale zároveň i hodně kávová, pikantní, mátová, rozinková. Je tu i perník, skořice, připálené rozinky z vánočky, poleva na perníku. Kořenitě hřejivá dochuť. (88 b)
Shrnutí: Ochutnán společně s josém na naší společné nepravidelné degustaci a dál si pochutnávám doma. Shodně jsme ho zařadili oba na 2. místo z pěti ochutnaných. Tohle je hodně zajímavý, až kuriózní kousek z dánské díly A. H. Riise. Ve srovnání se Santos Dumont XO vychází Brazilec jako kultivovaný, harmonický a elegantní rum, A.H.Riise jako vytuněný hardcore drsňák. Je to, jako by nějaký šílený experimentátor a blender v jedné osobě na pomyslném eqalizéru vůní a chutí vyhnal složky sladkost, kávovost, kořenitost a alkohol na maximum. Určitě bych ho nedoporučil těm, co nemají sladké rumy rádi. I když i ta sladkost je pak jakoby maskována ostrostí alkoholu a těmi ostatními výraznými složkami. Ono to možná vypadá jako docela negativní zhodnocení, ale je na tom něco lákavého, prostě mě zaujal, ochutnávám často a překvapivě chutná i mé něžnější polovičce, to jsem s ohledem na sílu alkoholu nečekal. Jen ho tedy nejde vypít moc, jeden panák za večer bohatě stačí. Originalita se mu také upřít nedá. Za sebe ho doporučuju, ale s obezřetností a jen těm, co jsou na sladké, silné a zboostrované.
Body: 88

Eca3cb427d69c66de95b9f4a417cbc09.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted almost 5 years ago by mr.wazzotic from Czech Republic with 38 ratings

Not so good as the 40% version because i prefer smoother rums but still a great rum option worth tasting.

84df1ce573e3d1b5d4e45e44b508d8ab.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted 2 months ago by M. Geisser from Switzerland with 29 ratings

Yes - it is sweet and yes - it is strong. But it is delicious as well. Good rum. Would buy again

0b441dd47f79396ea37500b0253f7198.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted 7 months ago by Adrian Adame (PREMIUM) from Czech Republic with 233 ratings

55% mu velmi sluší, sladký, velmi příjemný moučník

699744fc382f1879eb00f3b6324853ad.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted 10 months ago by Adam from Poland with 91 ratings

Zazwyczaj nie przepadam za rumami overproof. Jako, że Riise robią bardzo słodkie rumy, tutaj przy tej mocy finalnie smakuje to całkiem nieźle. Dopiero w posmaku idzie wyczuć 55%. Warto spróbować.

Eb3e15f76c5a125911275346169a2404.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted at 2to2 bar 10 months ago by Carterofshadows from Czech Republic with 10 ratings

Full of taste, little bit of sweet but little bit strong for me

D7a8ec89f008b9baabeeef9a2ce85f34.png?s=40&d=https%3a%2f%2fd1jtwiy8m5zi8a.cloudfront.net%2fassets%2fdefault avatar

Posted 11 months ago by Thomas Breuning from Denmark with 185 ratings

Selvom denne Riise er sød som alle de andre, gør det ikke noget, for de 55% giver den en god kant. Duften er sød af karamel, men man får lige et spark i munden af de høje procenter, som giver en god oplevelse, når man får den klassiske Riise sødme i eftersmagen, som stadig kan være lige i overkanten.