Posting your rating...
A. H. Riise XO Reserve Sauternes Cask rum

A. H. Riise XO Reserve Sauternes Cask

Denmark | Aged

6.5/10
46 ratings
Tasty, but not quite great

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1
2
7
5
10
14
4
2

Rate A. H. Riise XO Reserve Sauternes Cask

Tap to Rate
Click to Rate

Have an opinion about this rum?

Signup to rate this rum!



Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

46 A. H. Riise XO Reserve Sauternes Cask ratings

Sort by: Popularity | Date | Rating

Ffffff

Posted 3 years ago by Mathias from Norway with 15 ratings

The base is nice, honey and fruit, but it is just so extremely sweet, to the point of tasting like a liqueur! And this is coming from a fan of sweet rums. Still, it's good and if you cam get over the overwhelming sweetness (or maybe even enjoy it?) this might be for you.

Ffffff

Posted 5 years ago by Martin Nikolaisen from Denmark with 2 ratings

Alc:42%
Farve: lys/gyldenbrun
Duft: honning og bær vanilje
Smag: sød i starten, meget frugtig, varm, sød og krydret eftersmag.
Likør-agtig

Ffffff

Posted over 5 years ago by Jonas R from Denmark with 13 ratings

Bør anvendes som dessertvin! - Rom er det i hvert fald ikke! Sød, men med smag af sauterne som lovet.

Ffffff

Posted almost 6 years ago by Morten Matthes from Denmark with 75 ratings

This one is to sweet, almost like a winegum in a bottle.

Ffffff

Posted 6 years ago by Heist from Switzerland with 9 ratings

thick melasse, great taste of fruits and vanilla, sautern finish it's so sweet

Ffffff

Posted 6 years ago by Norup from Denmark with 60 ratings

This could be a dessert-liqueur. Notes of white wine, gooseberry and a lot of sugar. Not the election of a Pirate.

Ffffff

Posted over 6 years ago by HunterRomario from Czech Republic with 314 ratings

Na pravidelné rumové párty jsme tentokrát měli lahev od firmy z Dánska - A.H.Riise. Jedná se o limitovanou, ručně číslovanou edici, stáčenou jako single cask.
Dozrávání je z názvu jasné, sudy po sauternes.
Alkohol: 42 %
Původ: Americké Panenské ostrovy/Dánsko
Aroma: Po prvním přivonění ke sklence se mi vybavila vzpomínka na Pyrat XO, je zde patrná vůně po pomerančích, k ní se přidává alkoholová linka, cukrová vata a medovina. Zajímavá změna vůně je znát z prázdné sklenky po několikaminutovém odvětrání alkoholu, kdy se objeví aroma kyselého angreštu, přezrálého kiwi, manga a nějakého sladšího tropického ovoce. (87 b)
Chuť: V chuti medovina, sladké, lehce kořenité ledové víno. Vůbec celá chuť je o převládající sladkosti, v jejíž záplavě ale vykoukne i nakyslá kořenitost. (86 b)
Body: 87
Shrnutí: A. H . Riise X.O. reserve Sauternes cask je osobitý rum. I když mi svým prvotním pomerančovým aroma připomněl Pyrata XO, jde si svou vlastní cestou. Komu sladké nechutná, asi by se měl poohlédnout po jiné značce, kdo ale rád objevuje další rumové styly a chce okusit ovocného slaďouše, je na správné adrese. Já i mí dva rumoví parťáci jsme se shodli na tom, že nám hodně chutná.